Türkiye'yi savunmakta tereddüt etmeyiz

Türkiye'yi savunmakta tereddüt etmeyiz

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Irak'taki gelişmeler bağlamında, gerekmesi durumunda Türkiye'nin savunulması ve korunması konusunda tereddüt etmeyeceklerini...

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Irak'taki gelişmeler bağlamında, gerekmesi durumunda Türkiye'nin savunulması ve korunması konusunda tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

 

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Irak'taki gelişmeler bağlamında, Türkiye'nin savunulması ve korunması konusunda gerekli adımları atmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

 

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı?nın sabah oturumları sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Rasmussen, Irak konusunun Türkiye tarafından gündeme getirildiğini belirterek, ?Sınırlarına yakın bölgedeki durumdan çok endişeliler ve bunu gündeme getirmeleri konusunda iyi nedenleri var? dedi.

 

Irak ve bölgedeki gelişmelerden açıkça çok büyük endişe duyduklarını ifade eden Rasmussen, NATO müttefiklerinin dayanışma içinde olduğunun altını çizerek, ?Türkiye?nin de dahil olduğu tüm müttefiklerimize etkili savunma ve koruma sağlama konusuna odaklanmış durumdayız? diye konuştu.

 

Olası füze saldırılarına karşı Türk halkını savunmak ve korumak amacıyla Patriot füze savunma sistemlerini gönderdiklerini hatırlatan Rasmussen, ?Türkiye?ye etkili savunma ve korunma sağlamak amacıyla gerekli adımları atmakta tereddüt etmeyiz? ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler