TÜSİAD'dan sağduyu çağrısı?

TÜSİAD'dan sağduyu çağrısı?

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), tüm vatandaşların, vatanseverlik anlayışı ve sağduyusu çerçevesinde, toplumsal barışa sahip çıkması...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), tüm vatandaşların, vatanseverlik anlayışı ve sağduyusu çerçevesinde, toplumsal barışa sahip çıkması gerektiğini belirtti.

İSTANBUL (A.A)
TÜSİAD'tan son günlerde yaşanan toplumsal olaylar üzerine yapılan yazılı açıklamada, dernek olarak, çeşitli defalar, Kürt sorunu üzerinden toplumsal kutuplaşmanın arttığına dikkat çekildiği, bu konuda şiddeti dışlayan demokratik bir çözümün getirilmesi çağrısında bulunulduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

'Geçen yıl büyük umutlarla başlatılan Kürt açılımının iyi yönetilememesi ve içeriğinin tanımlanmamasının yanı sıra terör olaylarının sürmesi, Kürt sorununun çözülmekte olduğuna dair toplumda oluşan umudu ortadan kaldırarak hayal kırıklığına yol açmıştır. Son günlerde yaşanan üzücü toplumsal olaylar, sorunun çözümü için somut adımlar atılması gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Türk siyasetinin en büyük zaaflarından birisi, siyasi aktörlerin kritik dönemlerde diyalog kapılarını kapalı tutmasıdır. Oysa bugün siyasi aktörlerin ve kanaat önderlerinin, ülkemizin ortak menfaatini ön planda tutarak söylem ve tutum belirlemesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.

Daha da önemlisi, tüm vatandaşlarımızın vatanseverlik anlayışıyla hareket ederek, etnik milliyetçiliğin istismar edilmesi üzerinden yaratılan toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi konusuna sahip çıkmaları gereklidir. İnanıyoruz ki, vatandaşlık bilincine sahip ve demokratik düzende birlikte yaşamanın değerini bilen geniş toplum kesimlerinin sağduyusu, şiddete yönelerek kutuplaşmayı tetikleyen marjinal kesimlerin karşısında toplumsal barışın korunması için en büyük güvence olacaktır. Tüm vatandaşlarımız, vatanseverlik anlayışı ve sağduyusu çerçevesinde toplumsal barışa sahip çıkmalıdır.'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler