TÜYAP Adana Uluslararası Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarları Açılıyor

TÜYAP Adana Uluslararası Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarları Açılıyor

Çukurova’nın En Büyük Fuarı, TÜYAP Adana Tarım Ve Sera Bahçe Fuarları Açılıyor

tuyap-adana-fuar-alani.jpg

TÜYAP Adana Uluslararası Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarları Açılıyor

Çukurova’nın En Büyük Fuarı, TÜYAP Adana Tarım Ve Sera Bahçe Fuarları Açılıyor

TÜYAP Adana 12. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları;  10 bin 800 m² kapalı 24 bin 200 m²’si açık olmak üzere toplamda 35 bin m²’lik alanda 200 katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Çukurova’nın tek uluslararası fuarı olma özelliği taşıyan Fuarlar, 7-11 Kasım tarihleri arasında tarım profesyonellerini bir araya getiriyor. Fuarlar’da; İran, Gürcistan, Kıbrıs, Libya, Filistin, İsrail ve Lübnan’dan alım heyetleri ağırlanacak. Tarım sektörü ile ilgili her çeşit ürünün ilgililerle buluşacağı Fuarlar’da, 1. Adana Tarım Zirvesi de gerçekleşecek.

Nil’den sonra Akdeniz’in en büyük deltası Çukurova Deltasında yer alan Adana, esas gelişimini tarım ürünlerinden ve tarıma dayalı sanayiden sağlıyor. Adana, pek çok ilden farklı olarak toplam yüzölçümünün yüzde 38’i ile tarım yapmaya müsait. Mevsim şartlarının da elverişli olması nedeniyle Adana, “Tarımın Başkenti” olarak anılıyor. Tarım sektörünün lokomotif kentlerinden biri olan Adana’da düzenlenen TÜYAP Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları da bölgede büyük ses getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından tarım firmalarını bir araya getiren Fuarlar, yarın ziyaretçilerine kapılarını açıyor. İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kıbrıs, Lübnan, Irak, Ürdün, Umman, Filistin, İsrail ve Tunus’tan alım heyetleri ağırlayacak olan Fuarların ziyaretçileri, modern tarım ve bahçeciliğin ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojiye tek bir çatı altında ulaşabilecek.

Kuzu Güzellik Yarışması

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Koyun Keçi Damızlık Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile düzenlenecek olan Kuzu Güzellik Yarışması da ilgililerin beğenisine sunulacak. 7 Kasım günü resmi açılış töreninin ardından yapılacak olan yarışmada, yüzlerce kuzu arasından seçilen 10 kuzu jüri üyelerine tanıtılacak.  Jüri tarafından incelenen kuzulardan ilk 3’e girecek olan kuzulara da çeşitli ödüller verilecek.

Tarımın Zirve: Adana Tarım Fuarı

Fuarın 2. gününde ise 1. Adana Tarım Zirvesi gerçekleştirilecek. 2 oturumda gerçekleşecek olan Zirve’nin ilk oturumu saat 10.30’da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele ile başlayacak. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk oturuma; Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkan Vekili Remziye Karabucak, Adana Biyolojik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Miraç Yayla, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kutlu Sönmez, Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Serdar Satar konuşmacı olarak katılacak. Çiftçilerin mücadele konusunda bilgilendirileceği oturum, Çukurova Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.

2. oturumun moderatörlüğünü ise Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım yapacak. Saat 14.00’te başlayacak oturumda Adana Tarımsal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ekonomisine Katkıları anlatılacak. Adana ekonomisinin yanı sıra ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak olan Tarımsal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine zemin hazırlanacak. Oturuma konuşmacı olarak ise; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nafi Baytorun katılacak.

8. Geleneksel Bal Yarışması

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Geleneksel Bal Yarışması ise 10 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından getirilecek olan ballar, jüri üyeleri tarafından tadılacak. Dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verilecek.

Adana 12. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları 7-11 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7 - 10 Kasım tarihlerinde 09:30-19:00 saatleri arasında 11 Kasım’da ise 09:30 ila 17:00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler