Ünüvar: “Gelenek yoksa gelecek de yoktur”

Ünüvar: “Gelenek yoksa gelecek de yoktur”

Şırnak Siyaset Akademisinin ilk dersi Ünüvar’dan.. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: “Gelenek yoksa gelecek de yoktur”

“AK Parti, köklü bir gelenekten geleceğe yol alan bir partidir”

AK Parti’nin Türk siyasetine yeni ve dinamik bir anlayış kazandırmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği Siyaset Akademisi’nin Şırnak programı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın açılış dersiyle başladı.

Bu yıl “1919'dan 2019'a milletin emrinde aydınlık geleceğe" sloganıyla düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi, ilk kez gerçekleştirilen Şırnak’ta büyük ilgi gördü. Nüfusa oranla Siyaset Akademisine katılımın en yoğun olduğu il olan Şırnak’ta salon tıklım tıklım doldu.

Açılış dersini veren AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti’nin artık gelenek haline getirdiği Siyaset Akademisinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

İnsanlar, kurumlar, partiler ve ülkeler için geleneğin son derece önemli olduğunu dile getiren Ünüvar, “İnsanların, partilerin, ülkelerin ve kurumların geleneği yoksa geleceği de yoktur. Çünkü insanlar gelecek için yaşar ama gelenekleriyle yaşar” dedi.

 

“BAYRAĞI HEP DAHA İLERİYE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti’nin köklü gelenekten geleceğe doğru yol alan bir parti olduğunu belirten Ünüvar, “AK Parti bir yandan geleneği bir yandan da geleceği kucaklayan bir partidir. Belki Türk siyasi hayatının en yeni, en genç partilerinden biri olarak görülebilir. Henüz 17 yaşında. Ancak binlerce yıllık geleneği var. Kültürümüz var, o kültürümüzden aldığı bir güç var. Ama AK Parti ‘o gelenekten geliyorum, orada kalayım’ diye düşünen bir parti değil, geleceğe de bakıyor. Meclisteki konuşmaları, tartışmaları görüyorsunuz. Bu ülkenin geleceği ile ilgili konuşan kaç parti var? Bu ülkenin geleceği için yüreğini ortaya koymuş kaç lider var? Baktığınız zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyorsunuz, Başbakanımız Binali Yıldırım’ı görüyorsunuz, AK Parti’yi görüyorsunuz. Çünkü biz devraldığımız ülkeyi ecdadımızın emaneti olarak görüyoruz ve aldığımız bayrağı hep daha ileri götürmeye çalışıyoruz. Çünkü biz siyaseti makam mevki kazanmak için değil, Allah rızası kazanmak için yapıyoruz. Bir yandan geleneği unutmuyoruz, diğer yandan geleceği asla ihmal etmiyoruz” diye konuştu.

 

“AMACINIZ RAHAT YAŞAMAKSA ADRES SİYASET DEĞİL”

Siyasetin çok yönlü ama tek amaçlı bir iş olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Tek amaç Allah rızası kazanmak, halkın gönlüne girebilmek. Bizler bu prensiplerden asla taviz vermeyeceğiz. Gezmeden, dokunmadan, kavramadan, konuşmadan, göz ve ruh teması olmadan asla başarı olmaz. Siyasetçinin üç tane temel noktası vardır. 3T olmazsa olmaz. Birinci T temas; temas olmadan siyaset olmaz. İkinci T tebessüm; tebessüm olmadan siyaset yapamazsın. İnsanları tebessümle karşılayacaksınız. Çünkü hiç kimse sizi zorla siyasete sokmuyor. Amacınız rahat yaşamaksa adresiniz siyaset değil. Siyaset insanlara köprü olmaktır. Üçüncü T ise tahammül. İnsanlara karşı sabırlı olacaksınız” şeklinde konuştu.

 

“AK PARTİ BOŞ DURANLARDAN DEĞİL, KOŞTURANLARDAN OLUŞUYOR”

Her işte olduğu gibi siyaseti de kalpten yapmak gerektiğinin altını çizen Ünüvar, şöyle devam etti:

“O yüzden AK Parti ailesi boş duranlardan değil, koşturanlardan oluşuyor. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz, her gün bir yerlerdeler. Her gün bir yerlere koşuyorlar. Bazen yurt içi bazen yurt dışı. Biz boş duramayanlardan oluşuyoruz. Biz boş duramayız. Allah bizi hep boş duramayanlardan etsin. Siyasette en önemlisi geride eser bırakmak. Eser bırakmazsanız yerinizde yeller eser. Siyasette yaptığınız işi duyurmak da çok önemlidir. Bu da benim prensibim. İnandığınızı söylemek, söylediğinizi yapmak, yaptığınızı duyurmak son derece önemli. İnanmadığınızı söylemeyeceksiniz, yapmadığınızı duyurmayacaksınız.”

 

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlere karar verirken akıl, vicdan ve prensiplerle hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Karar vereceksiniz, vereceğiniz karar hiç kimseyi memnun etmeyebilir. Karar verirken mutlaka doğrulardan yana olun. Karar alırken istişareyi asla ihmal etmeyin, doğru bildiklerinizden vazgeçmeyin” dedi.

Başarı için işleri, ilişkileri ve krizleri iyi yönetmek gerektiğini vurgulayan Ünüvar, ”İşleri, ilişkileri, krizleri iyi yönetemezseniz başarıya ulaşamazsınız. Çalışmak başarının en temel kıstasıdır. Öyle çalışacağız ki ayrıldığımız yerde isimiz değil, izimiz kalacak. İz bırakmak için çok çalışmak gerekiyor. Geride hoş sada bırakmak çok önemli. Allah bizleri sadece olunca değil, asıl ölünce huzurlu ve mutlu olanlardan eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

Şırnak Siyaset Akademisi açılış dersine; İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, İl Gençlik Kolları Başkanı Hayret Olcay, AR-GE Başkanı Bedirhan Şık ile çok sayıda partili katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler