Vali Demirtaş’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Vali Demirtaş’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi; eşi ve benzeri görülmemiş, tüm mazlum milletlere emsal olan ve zaferle taçlanan bir kurtuluş mücadelesinin, özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik ile taçlandırıldığı gün olarak, tarih sayfalarındaki yerini almışt

Vali Demirtaş’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi; eşi ve benzeri görülmemiş, tüm mazlum milletlere emsal olan ve zaferle taçlanan bir kurtuluş mücadelesinin, özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik ile taçlandırıldığı gün olarak, tarih sayfalarındaki yerini almıştır.

Millet olarak bugün; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99.yıl dönümünü tüm dünya çocukları ile birlikte bir kez daha büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamakta; sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik kavramlarına verdiğimiz önemi, minik yürekler aracılığıyla dünyaya haykırmaktayız.

Büyük Önder Atatürk’ün ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, insanların barış ve huzur içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşması umudunun, minik yürekler aracılığıyla tüm insanlığa verilen en anlamlı mesajıdır.


Bununla birlikte sevgi dolu kalpleri, gülen gözleriyle, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kolları olan çocuklarımız, ülkemizin her alanda gelişmesinin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasınında en önemli teminatıdır. Çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye vakıf bir şekilde yetiştiğine şahit olmak, ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu görmek, bugün yaşadığımız sevinci, coşkuyu ve gururu arttırmakta, geleceğe dair umutlarımızı pekiştirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Savaşımıza millî mücadele vasfı kazandıran, onu millî irade temeline dayandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi yürüten Gazi Meclisin bütün mebuslarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.

Ülkemizin ve devletimizin hürriyet ve istiklalini korumak için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor; çocuklarımızı sevgiyle, aziz milletimizi, kıymetli hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler