Yarın 14 seçim çevresinde sandık başına gidilecek

Yarın 14 seçim çevresinde sandık başına gidilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler yarın, sandık başına...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler yarın, sandık başına gidecek. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

 

 

ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler yarın, sandık başına gidecek. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

 

YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti.

 

Bu yerlerden 3'ünde belediye başkanlığıyla birlikte belediye meclisi üyeliği, 2'sinde il genel meclisi üyeliği seçimi de yapılacak.

 

Ayrıca, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararı uyarınca burada da ara seçim gerçekleştirilecek.

 

İptal edilen seçimler yenileme seçimi olduğundan aynı şartlarla yeniden yapılacak. Gömü'deki seçim ise yeni bir seçim olarak değerlendirildiğinden burada seçime katılacak 12 partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekilmiş, kura sonucunda oy pusulasında AK Parti 1, CHP 6, MHP 3. sırada yer almıştı.

 

-Yarın 202 bin 974 vatandaş sandık başına gidecek

 

Seçimlerin iptal edildiği Ağrı Merkez'de 79 bin 498 seçmen 310 sandıkta, Yalova Merkez'de 75 bin 813 seçmen 245 sandıkta oy kullanacak. Bu iki ilde toplam 155 bin 311 seçmen sandık başına gidecek.

 

Aydın Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta, Bayburt Aydıntepe'de bin 752 seçmen 8 sandıkta, Bitlis Güroymak'ta 11 bin 951 seçmen 44 sandıkta, Çankırı Şabanözü'nde 5 bin 876 seçmen 23 sandıkta, Eskişehir Mahmudiye'de 6 bin 156 seçmen 30 sandıkta, Kastamonu Çatalzeytin'de bin 872 seçmen 7 sandıkta, Tokat Yeşilyurt'ta 3 bin 142 seçmen 12 sandıkta oy verecek.

 

Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aştavul beldesinde, Erzincan'ın Tercan ilçesinin Çadırkaya beldesinde, Niğde Merkez Bağlama beldesinde ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Eymir beldesinde de yenileme seçimi yapılacak.

 

Seçmenler, Afyonkarahisar Emirdağ Gömü beldesinde ise ara seçim için sandık başına gidecek. Gömü'de seçmenler belediye meclis üyeliği için de oy verecek.

 

Ağrı Merkez ve Tokat Yeşilyurt'ta il genel meclisi üyeliği seçimi için de oy kullanılacak. Böylece yarın sandık başına 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede toplam 202 bin 974 seçmen gidecek.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yarın yapılacak seçimlerle ilgili düzenleme yetkilerini ilgili seçim çevrelerindeki il-ilçe seçim kurullarına bıraktı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler