Yıldırım: Cumhur İttifakı'nın hedefi milletin bekasıdır..

Yıldırım: Cumhur İttifakı'nın hedefi milletin bekasıdır..

Başbakan Yıldırım, "Benzemezler ittifakı kuruldu biliyorsunuz. Neye karşı kuruldu, Cumhur İttifakı'na karşı. Ama Cumhur İttifakı'nın hedefi bellidir; milletin bekasıdır." dedi.

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen 76 eserin toplu açılış törenindeki konuşmasına, "İnsanı mert, ikimi sert, bereketli topraklarında hayaller kurduğum Erzincan. Derdi derdim, sevinci sevincim Erzincan. Nice mezalimi, seferberliği afeti yaşayıp da dimdik ayakta kamış yiğitler diyarı Erzincan." sözleriyle başladı.

 

"16 yıllık iktidarın adıdır AK Parti"

"24 Haziran'da yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız? İstikrar ve kalkınma için birlikte yürümeye var mısınız? Millete rağmen çatı kurmaya çalışanlara gereken cevabı verecek miyiz? Güçlü yönetim, güçlü Meclis için hazır mıyız?" sorularını yönelten Yıldırım'a, salondaki vatandaşlar "evet" karşılığını verdi.

AK Parti'nin, "16 yıllık iktidarın adı" olduğunu, AK Parti deyince akla köprüler, bölünmüş yollar, tüneller, havalimanları, hastaneler, hızlı tren ve barajların geldiğini, Türkiye'nin partisi AK Parti'nin, istikrar ve güvenin teminatı olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Yatırımlar bakımından ülkemizin cazibesini daha da artıracak adımları atıyoruz. Vatandaşla devlet arasındaki anlaşmazlıklara noktayı koyuyoruz. Birkaç gün önce kanun çıktı, bütün borçlar yeniden gözden geçiriliyor, bir barış, bir uzlaşma, vatandaşla el sıkışma dönemi başlıyor. Olur ya borcunuz vardı ödemediniz. O, takibe girdi, faizleri var. Bunların hepsini uzlaşacak ve el sıkışacak yasal düzenlemeyi yaptık. Ayrıca piyasayı hareketlendirmek, vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem de vadeler uzuyor. Tapu harçlarını da aşağı çektik. Çünkü biz önce milletim, önce ülkem diyoruz."

"Biz ittifakı milletle yapıyoruz"

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifakına da değinen Yıldırım, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Benzemezler ittifakı kuruldu biliyorsunuz. Benzemezler ittifakı, Cumhur İttifakı'na karşı kuruldu ama Cumhur İttifakı'nın hedefi bellidir; milletin bekasıdır, milletin geleceğidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı iç ve dış emperyal güçlere karşı milletin dik ve kararlı duruşudur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. Bölücü FETÖ'cülerin, bölücülerin can simidi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı, 24 Haziran'da, 13'üncü seçim zaferimizle bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecek, Erzincan bir kez daha asil duruşunu sergileyecek."

Bugün Erzincan'da yoğun programı olduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının devreye alacağı hizmetlere ilişkin programa katılacağını, yarın da Dumanlı Gençlik Şenlikleri'ne katılacağını bildiren Başbakan Yıldırım, "Semiha Hanım da gözümün içine bakıyor, 'Fazla uzadı, artık toparla.' diyor. Biliyorsunuz başbakan da olsanız size bir bakan var. Onun için bugün birlikte doya doya bir Erzincan günü yaşayacağız." dedi.

"Lafla karın doymuyor"

Erzincan deyince akla cirit ve atçılık geldiğini ve Erzincan'a bir hipodrom yapacaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şu görüşlerini paylaştı:

"Erzincan'ın hızlı treni de Sivas'tan çıktı, İmranlı'ya kadar geldi. Adım adım geliyor. Birkaç yıl içerisinde inşallah hızlı trenimizi de açmış olacağız. Erzincan'a bugüne kadar 10 milyarlık yatırım yaptık. Bölgesel ve uluslararası sıkıntılara rağmen Türkiye büyüdü, büyümeye devam ediyor. Türkiye ile birlikte Erzincan'da gelişiyor, büyüyor. Göreve geldiğimizde Erzincan'da sadece 14 kilometre bölünmüş yol vardı. O ne demek biliyor musunuz, şehiriçi, onun dışında bölünmüş yol yoktu. Ne Erzurum'a ne Sivas'a ne Gümüşhane'ye... Şimdi 350 kilometre bölünmüş yolu var. Erzincan Erzurum yolunun, Sansa deresinin dili olsa da anlatsa, oradaki çileyi, acıları anlatsa. Ama şimdi buradan çıkıyorsunuz, 1 buçuk saat bilemedin 2 saatte Erzincandasınız. Ben çocukluğumda babamla birlikte, Erzincan'dan Erzurum'a 7 saatte gelemezdik. İşte medeniyet bu, hizmet bu. Lafla karın doymuyor."

"Vaatlerde ölçü kaçmış durumda"

Muhalefetin "Herkese ev, herkese iş" vaadinde bulunduğunu aktaran Yıldırım, "Siz bunları değil de olabilecekleri söyleyin. Vatandaş olabileceği istiyor. Fark ne, AK Parti söylediğini yapıyor, onun için de millet sorumluluk, görev veriyor. Bazıları da söylüyor ama söylediğiyle kalıyor. Çünkü inandırıcı olmuyor. Millete karşı açık ve dürüst olacağız. Her şeyi vaat edebilirsiniz ama vaat ettiklerinizi yerine getiremezsiniz o zaman millet kendini aldatılmış hisseder. Vaatlerde ölçü kaçmış durumda." diye konuştu.

Rahmetli babanesinin "Üfle evladım üfle, kaval elin, yel Allah'ın." sözüne atıfta bulunan Yıldırım, "Bunların ki de öyle, üflüyorlar. Üflemeye bir ay daha devam edecekler. Millet üfürüğe değil de sonuca bakar. Memleketi nereden aldın, nereye götürdün, nereye götüreceksin, bunu anlatacaksın. Biz vaat verirken, geleceği anlatırken arkamızda dolu dolu geçmişimiz var. Çok şükür alnımız ak." değerlendirmesinde bulundu. 

"Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikalarını birleştirdik"

Turna Çayırı Barajı'nın bu sene tamamlanacağının müjdesini veren Yıldırım, Ballı Barajı'nı yapıldığında gövde yüksekliğini 91 metreye çıkaracaklarını, böylece pahalı sulamanın sona ereceğini, normal sulamaya geçileceğini açıkladı. 

Erzincan Şeker Fabrikası üzerine kafaları karıştıranlar olduğuna işaret eden Yıldırım, "Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikasını birleştirdik. İkisi beraber çok daha fazla kapasiteyle çalışacak. Kardeşlerimize, çok daha iş aş kapısı olacak. Orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik, onu da onayladım. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Yapılan eserlerin Erzincan'a hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Ali Akın'ın yaptırdığı bir okulun açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Muhabir: Mümin Altaş,Sinan Uslu,Aynur Ekiz

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler