Yıldırım: Gençler kendilerini kullananlara hak ettiği dersi verecek

Yıldırım: Gençler kendilerini kullananlara hak ettiği dersi verecek
Başbakan Yıldırım, "Gençlerimiz kendilerini yıllardır terör maşası olarak kullananlara hak ettiği dersi 24 Haziran'da verecek." dedi.

ANKARA

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Beşyol Meydanı'nda düzenlenen Van mitinginde yaptığı konuşmaya, milletin adamı Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını alandakilere ileterek başladı.

Van'a bir kez daha gönlünü açmaya geldiğini, gönlünden geçenleri paylaşacağını ifade eden Yıldırım, dillerinin samimiyet dili olduğunu belirtti.

Yıldırım, başkaları gibi hiçbir zaman bölücülük yapmadıklarını, ayrıştırıcı dil kullanmadıklarını vurgulayarak, "Vatandaşa hep dürüst olduk, doğruyu söyledik. Bunun içindir ki mahcup olmadık. Biz vatandaşımızla gönül diliyle konuşuruz. Biz doğuyu ayrı batıyı ayrı görenlerden, doğuda başka batıda başka konuşanlardan değiliz. Kürt kardeşlerimize burada söz verip Ankara'ya gidince sözünü unutanlardan olmadık. Ne yaptıysak kardeşliğimiz, milletimiz için yaptık." diye konuştu.

"Kandil'in emrindeyiz' dediler"

Eski Türkiye ile geleceğin Türkiye'si arasında çok büyük farkların olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İşte 24 Haziran'da bu kazanımları daha da ileri götürmek için bir karar vereceğiz. Bu seçimde Vanlı kardeşlerim yeni bir destan yazacak. Gençlerimiz kendilerini yıllardır terör maşası olarak kullananlara hak ettiği dersi 24 Haziran'da verecek. El birliğiyle hiçbir bölücü terör örgütünün bu kazanımları bozmasına izin vermeyeceğiz. 'Türkiye partisi olacağım' diye HDP sizden destek istedi değil mi? Siz de inandınız, oy verdiniz. Sonra ne oldu? Kandil'in emrine girdiler. 'Kandil'in emrindeyiz.' dediler. Oyu Kürt kardeşimden alacaksın, ondan sonra Kandil'e selam duracaksın. Desteği Kürt kardeşimden alacaksın belediye kaynaklarını dağa göndereceksin. Silah olarak, mermi olarak Kürt kardeşimin üzerine yollayacaksın. Kürt kardeşimin desteği ile seçileceksin Kürt kardeşlerimizi isyana çağıracaksın. Çukur eylemleriyle 6-7 Ekim olaylarıyla masum insanların kanına gireceksin. Bölgene gelen öğretmenleri, işçileri, askerleri, mühendisleri hedef alacaksın. Onları alçakça katledeceksin..."

"Yavrularımız bundan böyle silah değil kalem tutacak"

Yıldırım, bölücü terör örgütünün uzantısı olanların bölge halkına ve ülkeye çok zarar verdiğini vurguladı. 

Başbakan Yıldırım, "Etnik kimliğiniz üzerinden, etnik kimliğinizi kullanarak sizin çocuklarınızı bunlar dağa çıkarmadı mı? Ellerine silah tutuşturmadılar mı? Hamdolsun, 'terör bitecek' dedik. Artık yavrularımızı dağa çıkaramıyorlar. Yavrularımız bundan böyle silah değil kalem tutacak. Geleceğe, aydınlık Türkiye'nin aydınlık geleceğine doğru kutlu yürüyüşüne devam edecekler." ifadelerini kullandı. 

"Van, irade ve cesaretle AK Parti diyor" 

"Cumhur İttifakı nedir? Cumhur İttifakı; 15 Temmuz'da teröre karşı dimdik durmaktır, Yenikapı ruhunu yaşatmaktır, teröre geçit vermeyen, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır." diyen Yıldırım, Cumhur İttifakı'nda MHP, BBP ile AK Parti olarak Türkiye'nin aydınlık yarınları için vatandaşların hizmetinde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

Alanda toplanan coşkulu kalabalığa dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Van, irade ve cesaretle AK Parti diyor. Van, birlik ve bereket için Recep Tayyip Erdoğan diyor." diye konuştu. 

Van'a müjde 

Van'a çeşitli yatırımların yapıldığını belirten Yıldırım, 1986'da yapımı başlayan Van-Çaldıran Karayolu'nu tamamladıklarını söyledi.

Van-Başkale-Hakkari Karayolu'nu da yaptıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, Güzeldere Tüneli'ni de bu yol üzerinde yaptıklarını ifade etti.

Van halkına iki önemli müjde vereceğini dile getiren Yıldırım, "Bir tanesi; uzun süre yapımına HDP'nin engel olduğu, HDP'li belediyelerin engel olduğu çevre yolunu yapıyoruz, yapımını gerçekleştireceğiz. İkincisi daha önemlisi, Şehr-i Van'a güzel bir stadyum yakışır değil mi? Güzel, yeni bir stadyum yapacağız. Mevcut stadyumun yerine de Van Millet Bahçesi yapacağız. Hayırlı, uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.