'Zorla besleme, savaş suçudur..'

'Zorla besleme, savaş suçudur..'

Gazze İnsan Hakları Merkezinden, "Zorla besleme, savaş suçudur. Bunu emreden ya da uygulanmasına ortak olan herkes bu suça da ortak olmuştur ve cezalandırılmaları gerekmektedir." açıklaması yapıldı.

GAZZE (AA)

- Gazze'deki İnsan Hakları Merkezi, İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinli tutukluların zorla beslenmesinin savaş suçu olduğunu duyurdu.

Filistinli 2 bin mahkum açlık grevi başlattı
Fanatik Yahudilerden açlık grevine çirkin tahrik
Filistinli tutuklular için İsrail'e acil müdahale çağrısı
BM açlık grevindeki Filistinliler için 'endişeli'
Merkez tarafından yapılan yazılı açıklamada, tutukluların açlık grevini engellemenin, insan onurunun hiçe sayılması ve bir suç olduğu dile getirildi.

"Zorla besleme, savaş suçudur. Bunu emreden ya da uygulanmasına ortak olan herkes bu suça da ortak olmuştur ve cezalandırılmaları gerekmektedir" ifadesinin yer aldığı açıklamada, dünyadaki doktor sendikalarına hiçbir zorla besleme uygulamasına katılmama çağrısı yapıldı.

Açıklamada, zorla beslemenin İsrail yönetiminin iddia ettiği gibi açlık grevindeki tutukluların hayatlarını kurtarmaya dönük olmadığına işaret edildi. Açıklamada, tutukluları zorla beslemeye çalışan herkes hakkında tüm hukuki yollara başvurulacağı belirtildi.

İsrail hükümeti 2015 yılında cezaevinde açlık grevi yapan Filistinlilerin zorla beslenmesine imkan sağlayan bir yasa tasarısını onaylamıştı.

Muhabir: Gülşen Topçu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler