19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Düzenleme Komitesi Toplantısı Yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Düzenleme Komitesi Toplantısı Yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da gerçekleştirilecek kutlamanın düzenleme komitesi üyeleri tarafından toplantı gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman Başkanlığında 5 Ocak Fatih Terim Stadı basın odasında gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 6. Mekanize Komutanı Piyade Albay Fatih Arslan, Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Ercan Yeldan, İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen Dr. Songül Yıldırım, İl Milli Eğitim Temsilcisi Abdurrahman Yıldırım, İl Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi Osman Sert, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ve Spor Servisi Şefi Hanifi Altun katıldı.

Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, gerçekleştirdiği sunumla 19 Mayıs hafta etkinliklerini , görsel olarak da desteklenen sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

-HALKOYUNLARI, CİMNASTİK VE ENGELLİ GENÇLER GÖSTERİ SUNACAK-

Kutlama kapsamında 15 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası” başlamış olacak.

Hafta boyunca resmi ve özel kuruluşlar, ev ve işyerleri, meydan ile caddeler bayrak ile Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırma yapılacak. Bayramın anlam ve önemine uygun dövizler kentin hareketli noktalarına asılacak.

19 Mayıs Cuma  günü ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saygı marşı ve duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak ve bayrak göndere çekilecek. Bando eşliğinde törene katılacak okullar kortejle ve flamalarla Atatürk Caddesi’nden yürüyerek törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na yerlerini alacaklar.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile şiirler okuyacak.

“Atatürk ve Gençlik” konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtılacak.

  -HALKIN KATILIMIYLA FENER ALAYI GERÇEKLEŞTİRİLECEK-

15 Mayıs Pazartesi günü saat 20:00’ da Ergin İzci Grubu ile halkın katılımıyla Hastaneler kavşağı önünden başlayıp, Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı’nı takip ederek 5 Ocak Fatih Terim Stadı önünde son bulacak “Fener Alayı Yürüyüşü”  gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler