500 Kadına Ücretsiz Kanser Taraması

500 Kadına Ücretsiz Kanser Taraması

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesi’nin işbirliğiyle Karaisalı’da bulunan kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi ilçe merkezinde bulunan belediye çok amaçlı toplantı salonu önünde, 40 ile 69 yaş arası kadınlara yönelik mamografi tırında meme kanseri taraması yapılıyor.

Karaisalı Toplum Sağlığından yapılan açıklamada, şuana kadar 500 kadına kanser taraması yapıldığını belirtilirken, ilçede bulunan 40 ile 69 yaş arası kadınlara yönelik Adana Halk Sağlığı tarafından gönderilen mamografi tırında ücretsiz kanser taraması yaptırıyoruz. Hastalarımız meme kanseri taraması yönünden incelendi. Taraması yapılan kadınlarımız arasında şüpheli görülenler ileri tetkikler için çeşitli hastanelere sevk edildi. Hedefimiz ilçemizde bulunan 40 ile 69 yaş arası 3 bin 900 kadınımızı muayene etmek. Böyle bir projede emeği geçen İlçe Kaymakamımız Tolga Polat, Belediye Başkanımız Saadettin Aslan ve Adana Halk Sağlığı Müdürümüz Alper Acil’e teşekkür ediyoruz denildi.

Kanser taraması yapılan kadınlar ise, ilçeye bağlı mahallelerden ücretsiz ulaşım imkanı sağlayan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler