Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısı yapılmaya başlandı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısı yapılmaya başlandı

- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısının ilk dozu, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sağlık çalışanlarına yapılıyor. 

coronavac-asisi-4-002.jpg

ADANA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısının ilk dozu, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sağlık çalışanlarına yapılıyor. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, kentte ilk olarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanıyor.

Aşılama kapsamında, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 25 ayrı aşı odası oluşturuldu.

Aşı odalarında, daha önce Kovid-19 olmayan sağlık çalışanlarına, barkodlarla aşıları yapılıyor.

kovid-19-001.jpg

Başhekim Doç. Dr. Süleyman Çetinkünar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla hastanelerindeki tüm sağlık çalışanlarının aşılama programını başlattıklarını söyledi.

Şu ana kadar 50 sağlık çalışanına aşılama yapıldığını ifade eden Çetinkünar, aşılama çalışmasının devam ettiğini ve hiçbir problem yaşanmadığını kaydetti.

Çetinkünar, maksimum 5 günde sağlık çalışanlarının aşılama çalışmasını bitirmeyi planladıklarını dile getirdi. 

coronavac-asisi-1.jpg

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuba Turunç, şu an öncelikli olarak sağlık personelinin aşılamasının devam ettiğini belirtti.

Hastanede 7 bin personelin bulunduğunu aktaran Turunç, bunlardan yaklaşık 3 bininin aşılanmasının planlandığını söyledi.

Turunç, aşılanan kişilerin bekleme alanlarında en az 30 dakika istirahat ettikten sonra rutin işlerine dönebildiğini, olası ciddi durumda da acil müdahale odalarının hazır olduğunu dile getirdi. 

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yeşim Yağbasan Duyu, risk grubunda bulunduklarını ve aşı yaptırdığı için mutlu olduğunu kaydetti. 

coronavac-asisi-2-004.jpg

- Mersin 

CoronaVac aşısı, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulanıyor.

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, gazetecilere, kendisinin örnek olmak amacıyla aşı yaptırdığını söyledi. 

Hastanede oluşturulan 25 odada aşılamanın hızla devam ettiğini dile getiren Aydınlı, "Tüm randevularımız açık. Herhangi bir sıkıntımız yok. Hastanede 5 bin çalışan var. E-nabız üzerinden aşısı onaylanan kişiler randevu alıyorlar. Geldiklerinde biz aşılarını yapıyoruz. Aşı minimum stok seviyesine indiğinde araçla halk sağlığındaki aşı alanlarımıza gidip aşılarımızı alıyoruz. Aşının eksikliği söz konusu değil. Tüm sağlıkçılarımızı aşılayacak kadar aşı var." diye konuştu. 

Aydınlı, aşı olduktan sonra herhangi yan etki yaşamadığına değinerek, tüm vatandaşlara aşı yapmaları konusunda tavsiyede bulundu. 

Şu anda aşının sağlık çalışanlarına yapıldığını anlatan Aydınlı, "Sağlık çalışanlarımızın birinci doz aşılamasından sonra ikinci doz onayı geliyor. İkinci dozun ardından büyük ihtimalle Sağlık Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle vatandaşların aşıları başlayacaktır. Vatandaş sayısı fazla olacağı için biz oda sayımızı ona uygun artıracağız. " ifadesini kullandı. 

Aşı yapılan Doktor Ali Özdemir, aşının yapılmasının gerekliliğine dikkati çekerek, "Aşı olmayı öneriyorum. Aşı taraftarı olarak ilk gün aşıyı yaptırdım. Herkes için hayırlı olur." dedi.

coronavac-asisi.jpg

- Hatay

Hatay'da Kovid-19'la mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik aşılar uygulanmaya başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 19 bin 577 sağlık personelinin aşılanacağı bildirildi.

Hatay'da aşıların kamu, üniversite ve özel hastanelerinde oluşturulan 240 aşı odasında yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, aşılamaların 5 günde tamamlamasının ve ikinci doz aşılamanın  28 gün sonra yapılmasının planlandığı kaydedildi.

- Osmaniye

Osmaniye'de sağlık çalışanlarına yönelik aşı çalışması, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde düzenlenen programla başladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye'de sağlık çalışanlarına yapılacak aşıların ilkini kendinin yaptırdığını söyledi.

Bugünden itibaren tüm sağlık personelinin aşılanacağını dile getiren Öznavruz, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızın da dediği gibi 'tünelin ucundaki ışık göründü.' Artık aşıya kavuştuk. Bugünden itibaren başta sağlık personelimiz olmak üzere 7 bin 120 aşımızı önümüzdeki hafta itibarıyla yapıp tamamlayacağız. Bakanlığımızın göndereceği diğer aşıları da 65 yaş üstü ve riskli gruptakiler başta olmak üzere aşılar sistemi üzerinden ikinci parti olarak yapacağız." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler