Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'nden Kara Cuma tepkisi

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'nden Kara Cuma tepkisi

Alışveriş çılgınlığı olarak bilinen Kara Cuma (Black Friday) için Adana Sivil İnisiyatif Meclisi sert tepki gösterdi.

Türkiye'de son aylarda başta Amerika olmak üzere birçok ülkede uygulanan Black Friday yani Kara Cuma uygulamasını kabul etmiyoruz.

İslam dünyası için haftanın en mübarek günü olan Cuma günü tam tersine aydınlık ve mübarek bir gündür. Kara Cuma yoktur karanlık zihniyetler vardır.

ASİM: ‘Ümmet Coğrafyası ve Sorumluluklarımız’ Paneli

ASİM Genel Başkanı Mahmut Eraslan Sosyal Medya Hesabından:

 

"Kara Cuma yoktur Karanlık zihniyetler vardır"


Mısır’da camiye yapılan saldırıda yüzlerce ölü ve yaralı var.
Müslümanlar için kutsal bir yer olan cami, mübarek Cuma günü bombalarla sarılıyor.
Bu vahşi katliamı gerçekleştiren kuklaları kimler eğitiyor, kimler finanse ediyor, kimler koruyup kolluyor, elleri kanlı katillerin arkasında kimler var?


Bu ve benzeri cevap bekleyen onlarca soruları bir kenara bırakıyor, yine gündemi sulandırmaya devam ediyorlar. Batıda en küçük bir saldırı yapıldığı takdirde programlarını yarıda keserek canlı yayına geçen batı medyası, yüzlerce insanın can verdiği saldırıyı yine alt yazılarla geçiştiriyorlar. Saldırıya uğrayan Mısır’da bir cami, can verenler Müslümanlar ama aşağılanan, alay edilen, saldırıya uğrayan yine Müslümanlar oluyor.


Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammedî konuştuğumuz bu günlerde rahmet ve merhametten yoksun karanlık zihniyetler onun işaret ettiği özel bir gün olan Cumaya karşı kalplerinde biriktirdikleri kin ve öfkeyi kara gün diyerek dışa vuruyor, İkiyüzlü kapitalistler mağazalarında kampanyalar düzenleyerek istismara devam ediyorlar.


Allaha ibadet edilen yer neresi olursa olsun canına kıyılan kim olursa olsun bu ve benzeri saldırıları aklıselim düşünen bir insanın onaylaması mümkün değildir.


Hz. Muhammed’in işaret ettiği Müslümanlar için özel bir gün olan Cuma Karanlık Zihniyetlerin anlayamadığı, bizim için aydınlık ve mübarek bir gündür.


İçlerinde çocuklarında olduğu saldırı sonucu can veren kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara Allahtan şifalar diliyorum.
Sürekli ayrılıklara vurgu yapan, cemaat ve mezhepler gibi farklılıklar üzerinden bizi birbirimize düşürmeye çalışan yerli ve yabancı İslam düşmanı şer güçlerin fitnelerine karşı tüm kardeşlerimiz ile birlikte saf tutmaya dayanışmaya ve duruş sergilemeye devam edeceğiz."dedi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler