Adana Ticaret Odası, Türk ekonomisine 60 girişimci daha kazandırdı

Adana Ticaret Odası, Türk ekonomisine 60 girişimci daha kazandırdı

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türk milletinin girişimci yönünün yüksek olduğunu belirterek, “Avrupa’da her 10 kişiden birisi, Türkiye’de ise her 2 kişiden birisi kendi işinin sahibi olmayı istiyor.

Bu avantajı en iyi şekilde kullanıp, üretim ve istihdamı ön plana çıkarmalıyız” diye konuştu.

Adana Ticaret Odası ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 60 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. ATO Meclis salonunda gerçekleşen törende konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, “Ekonomik gelişmenin en önemli anahtarı girişimcilik potansiyelinin hayata geçirilmesidir. Herkesin üretime katılması lazım. Birilerinin de bir adım öne çıkması ve insanları arkasından sürüklemesi girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayacaktır” görüşlerini dile getirdi.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi M. Emin Yumuşak’ın da hazır bulunduğu törende, Türk insanının firma sahibi olmayı sevdiğini de vurgulayan Menevşe, “Ancak patron olmak demek, aynı zamanda sorumluluk yüklenmek anlamına geliyor. Ürettiğiniz her şeyin, sattığınız her malın, çalıştırdığınız herkesin sorumluluğu sizlerin omuzlarında. Ben sizleri önce kendi işinizi kurma cesaretiniz için kutlamak istiyorum.Odamızca düzenlenen iki ayrı grup eğitimde toplam 60 kursiyer eğitimini tamamladı ve bugün sertifikalarını alacak. İnşallah bu 60 arkadaşımın hepsini burada Ticaret Odamıza üye olarak göreceğiz. Odamız ve KOSGEB Müdürlüğümüzün sizlerin yanında olduğunu sakın unutmayın. İş kurma sürecinde sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çalışmak, üretmek, istihdam etmek kutsal bir iştir. Sizi bu yolda yapacağınız çalışmalarınız için şimdiden kutluyorum” dedi.

KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen de, girişimcilik kurslarının ekonomiye yeni neferler kazandırılması açısından önemli bir boşluğu doldurduğunu vurguladığı konuşmasında, “Devletimizin bütün imkanları sizlerin hizmetine sunulmuş durumda. İş projenizin onaylanması durumunda 50 bin TL. hibe, 100 bin TL. de kredi alabileceksiniz. Adana olarak bugüne kadar girişimcilere 12 milyon TL. aktarmışız. Sizleri bir an önce işletmenizi kurup, üretim ve istihdamla katma değer yaratmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları Başkanımız Atila Menevşe, KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi M. Emin Yumuşak tarafından verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler