Adana'da kaçakçılık operasyonları

Adana'da kaçakçılık operasyonları
- Adana'da yıl içerisinde düzenlenen operasyonlarda 202 metal sikke ile çok sayıda heykel, 142 takı malzemesiyle tarihi eser olduğu değerlendirilen çok sayıda obje ele geçirildi- Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı

ADANA (AA) -  Adana'da yıl içerisinde düzenlenen operasyonlarda 202 metal sikke ile çok sayıda heykel, 142 takı malzemesiyle tarihi eser olduğu değerlendirilen çok sayıda obje ele geçirildi. Üç ayrı operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu yıl içerisinde yaptıkları operasyonlarda, kaçakçılık suçu işleyen suç örgütleri ve suçlularına yönelik operasyonlarını sürdürdü.

Ekipler 20 Nisan'da Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde durdurduğu bir araçta 13x13 cm ebatlarında 14 yapraklı içerisinde çeşitli alfabe ve figürler bulunan tarihi eser olduğu değerlendirilen kitap ele geçirdi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında 18 Ekim'de Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi Yeni Köprü civarında durdurulan bir araçta yapılan aramada 128 çeşitli ebatlarda metal sikke, 2 haç işareti, 2 insan figürüne benzeyen metal heykel, çift taraflı insan yüzlü metal heykel, insan silüeti bulunan metal heykel ile 7 adet çeşitli ebat ve şekillerde metal objeler ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Yüreğir ilçesinde Sarıçam Mahallesi'nde ise Suriye uyruklu bir şahsın tarihi eser ticareti yaptığı bilgisi alınması üzerine 5 Aralık'ta ikamete düzenlenen operasyonda da 74 çeşitli ebatlarda üzerinde kabartma bulunan metalden sikke, 142 takı malzemesi, 2 kolye, 7 çeşitli ebatlarda üzerinde kabartmalar ve şekiller bulunan kolye başlığı, 9 vazo görünümlü emtia, 4 heykelcik olmak üzere toplam 238 tarihi eser ele geçirildi.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.