Adana'da sabaha kadar şırdan yiyorlar..

Adana'da sabaha kadar şırdan yiyorlar..
Adana’da, yöresel yiyeceklerin vazgeçilmesi olan şırdan dolmasına talep her geçen gün artıyor. Adanalılar, akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar 25 bin şırdan tüketiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden günlük kesilen binlerce küçükbaş hayvanın sakatatları çiğ olarak Adana’ya getiriliyor. Şırdan dolmasına artan talebi şırdancılar karşılayamaz hale geldi.

Akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar şırdancılarda yemek yeme kültürü ve sektördeki yoğun hareketlilikten dolayı gelen günlük 25 bin şırdan ise Adana’ya yetmiyor.

sirdan-1.jpg

Başka şehirlerden Adana’ya çiğ şırdan getirilmesine rağmen, zaman zaman kesimlerin azalması nedeniyle talebi karşılamakta sıkıntı yaşanıyor. Tanesi 7 TL’den günde en az bin 200 şırdan sattığını söyleyen şırdancı Emin Kertiş, şehir dışından gelen taleplere ise cevap veremediklerini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.