Adana'daki "sahte diploma çetesi" davası

Adana'daki "sahte diploma çetesi" davası

Adana ve Şanlıurfa'da öğretmen adaylarının 45-60 bin lira karşılığında kendi branşları dışındaki alanlara atanması için sahte diploma hazırlandığı iddiasıyla ilgili 88 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana ve Şanlıurfa'da öğretmen adaylarının 45-60 bin lira karşılığında özel öğretim öğretmeni veya kendi branşları dışındaki alanlara atanması için sahte diploma hazırlandığı iddiasıyla ilgili 88 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan bazıları ve sanık avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Şanlıurfa 3.Ağır Ceza Mahkemesindeki 2017/128 ve Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2017/370 esas sayılı dosyaların içeriklerinin benzer olması nedeniyle görülen dava dosyası üzerinden birleştirildiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve sanık vekillerine dava dosyalarının birleştirilmesi nedeniyle duruşma gününün bildirilmesine karar vererek duruşmayı 16 Şubat 2018’e erteledi. 

- Dava konusu olaylar

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 22 Şubat 2016'da başlattığı soruşturma kapsamında sahte lisans diplomaları ile 29 öğretmen adayının atamasının yapıldığı belirlenmişti. Öğretmen adaylarının sahte diploma çıkarılması için Adana'daki şüphelilerle irtibata geçtiğinin belirlenmesi üzerine Şanlıurfa'daki Cumhuriyet savcısı yetkisizlik kararı ile dava dosyasını Adana Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti. Öğretmen adaylarının hazırlanan sahte diplomalarla branşları dışındaki alanlarda atanmalarının sağlandığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Diğer dosyayla ilgili iddianamede ise sahte diplomalarla öğretmen atamalarının Hatay, Adana, Mardin, Mersin, Nevşehir, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa, Batman, Kilis il merkezleri ve ilçelerdeki zihinsel engelliler ve özel eğitim okullarına yapıldığı belirtilmişti.

Birleştirilen iki dava dosyasında da Z.K'nin çetenin elebaşı olduğu iddia edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler