Adana'daki terör saldırısında "ihmalli davranış" davası

Adana'daki terör saldırısında "ihmalli davranış" davası

- Geçen yıl valilik otoparkına park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanmasında ihmali olduğu öne sürülen 2 polis memuru ile otopark görevlisinin..

"ihmalli davranışla kasten adam öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana Valiliği otoparkına geçen yıl park edilen bombalı bir aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesi, 33 kişinin de yaralanmasında ihmali olduğu ileri sürülen 2 polis memuru ile otopark görevlisi hakkında "ihmalli davranışla kasten adam öldürme" suçundan 20'şer yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki göülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık polisler C.O. ve İ.Ç. ile otopark görevlisi F.K. ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, olay yeri ve olay anına ait görüntüler ile olaydan önce yapılan işlemlerle ilgili evrakların geldiğini söyledi. Mahkeme savcısı da bilirkişi raporunda tam olarak bazı noktaların açıklanmadığını belirterek yeniden rapor aldırılmasını istedi. 

Daha sonra söz hakkı verilen sanıklar bilirkişi raporunda kusurlu gösterildiklerini belirterek, rapora itiraz etti.

Polis memuru C.O, kusura yönelik raporu kabul etmediğini belirterek, "Yeniden ayrıntılı rapor aldırılmasını istiyorum. Kaldı ki daha yakın tarihe kadar bu kapılardan dışarıdan tüm vatandaşlar ücretle park etme amaçlı olarak girmekteydiler. Ancak bilirkişi neredeyse bu aracı biz sokmuşçasına rapor düzenlemiştir. Gerek sıralı amirlerimiz, gerekse verilen görevlerde mevcut görevimiz gereği tek başımıza araç ve şahıs araması yapamayacağımız belirtilmişti. Bunun için de gerekçe olarak kendi emniyetimizin sağlanması gösterilmişti." dedi. 

Diğer sanık polis memuru İ.Ç. de yeniden ayrıntılı rapor aldırılmasını istedi.

Olay tarihinde çevre koruma nöbetçisi olarak görevde olduklarını ifade eden İ.Ç, şunları kaydetti:

"O olaydan sonra kapı görevlisi ve çevre koruma görevlisi olmak üzere görevlendirme yapılarak nöbet çizelgesi düzenlenmeye başlandı. Biz mümkün olduğu kadar içeride bulunmakla, sivil görevlimize zorluk çıkartanlar olduğu takdirde müdahil olacağımıza ilişkin talimatlar aldık. 12 saat gibi çelik yelekle nöbet tutmak gibi bir durum söz konusu olduğundan fiilen o tarihte 12 saat çalışma durumunda bulunduğumuzdan bizimle ilgili görev çizelgesinde görev saatleri belirtilmiyordu."

Otopark görevlisi F.K. ise yeniden kusur raporu alınmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili yeniden kusur raporu alınması için duruşmayı erteledi. 

Adana'da Valilik otoparkında 24 Kasım 2016'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda iki kişi yaşamını yitirmiş, 33 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın yan kolu TAK üstlenmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler