'Adanalı Yerli Otomobil Üretecek Babayiğitleri Bekliyor..'

'Adanalı Yerli Otomobil Üretecek Babayiğitleri Bekliyor..'

Saygılı, “Yerli otomobilimizin, markası, tasarımı, mühendisliği, teknolojisi ve pazarlaması tamamen Türk olacak. Türkiye’nin birikimi, katkısı ve desteği ile ortaya çıkacak” dedi.

Saygılı Babayiğitleri Adana’ya çağırdı..

Türkiye'nin hayalini Adana’da üretelim..
 

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, yerli otomobil üretecek Babayiğitleri Adana’ya davet etti. Başkan Saygılı, Türkiye’nin en eski sanayi kenti Adana’nın tecrübesi ve altyapısı ile yerli otomobili üretmeye hazır olduğunu söyledi.


 

Türkiye’nin ve Türk milletinin en büyük hayali olan yerli otomobilde sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan çalışmalar sonucunda, yerli otomobili üretecek girişim gurubu oluşturuldu. Türkiye’nin en önemli firmalarından oluşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayının başında açıkladığı girişim gurubu vakit kaybetmeden AR-GE çalışmalarına başladı.


Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Türkiye ve Türk Milleti’nin en büyük hayali olan yerli otomobil üretiminin, 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat ilgilendiği proje kapsamında, 2019 yılında yerli otomobilin prototipinin tamamlanmasının, 2020 yılında ise ticari satışına başlanmasının hedeflendiğini belirten Saygılı, “Yerli otomobilimizin, markası, tasarımı, mühendisliği, teknolojisi ve pazarlaması tamamen Türk olacak. Türkiye’nin birikimi, katkısı ve desteği ile ortaya çıkacak” dedi.
 
ADANA TECRÜBESİ VE ALTYAPISI İLE HAZIR
Başkan Saygılı, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek projeye, sanayi tecrübesi, alt yapısı ve birikimi önemli bir merkez konumunda olan Adana’nın ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

Yerli otomobil üretecek Babayiğitleri Adana’ya davet eden Başkan Saygılı, “TEMSA gibi bir dünya markasının Adana’da bulunması. Orta ve büyük ölçekli önemli imalat alt yapısının oluşu. Tosyalı TOYO‘nun ürettiği otomotiv sacı Adana‘yı cazip hale getiriyor. Ayrıca, Adana coğrafi konumu ve karayolu, demiryolu ve deniz yolu gibi sahip olduğu lojistik avantajları ile dünya pazarlarına erişim konusunda önemli bir kavşak” diye konuştu.


Başkan Saygılı, yatırımın Adana’ya getirilmesi için Adana Valiliği öncülüğünde, tüm milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Adanalı iş adamı ve sanayicileri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler