Ağrılara ameliyatsız çözüm "Algoloji"

Ağrılara ameliyatsız çözüm "Algoloji"

Şiddetli bel ağrısı nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanan, uzun süre ayakta dahi duramayan kadın hasta Adana Şehir Hastanesi'nde hizmet veren Algoloji Merkezi'nde gördüğü tedavinin ardından ameliyatsız kısa sürede sağlığına kavuştu

-Algoloji Merkezi Uzmanı Dr. Yılmaz: 
-"Algoloji, baş ağrısı, migren, küme baş, boyun, yüz ağrısı, bel, boyun fıtığı, kalça, diz gibi eklem kireçlenmeleri, omuz yırtığı, zono, sinir sıkışmaları ve en önemlisi kanser hastalarının ağrılarını geçirerek hayatlarının daha konforlu olmasını sağlıyoruz"

ADANA (AA)

- Şiddetli bel ağrısı nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanan, uzun süre ayakta dahi duramayan kadın hasta Adana Şehir Hastanesi'nde hizmet veren Algoloji Merkezi'nde gördüğü tedavinin ardından ameliyatsız kısa sürede sağlığına kavuştu. 

Aksaraylı Dilek Çakır (55), yaklaşık on yıldan bu yana çektiği bel fıtığından ameliyatsız, iğne yöntemiyle kurtuldu.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev hanımı olduğunu ve on yıldan bu yana bel ağrısı şikayetinin bulunduğunu kaydetti.

Ağrılarının her geçen gün daha da şiddetlendiğini ve sayısız doktora gittiğini ifade eden Çakır, doktorların ameliyat önerisine ise korktuğu için yanaşmadığını söyledi.

Çakır, son bir yıldır ağrılarının dayanılmaz boyuta ulaştığını ve yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, şunları söyedi:

"Artık ayakta durmakta bile güçlük çekiyordum. Elimi koymadan ayağa kalkamıyor, kalkarsam da uzun süre bekleyemiyordum. Çoğu işimi iki büklüm bir halde yapıyordum. On yıldır rahatsızlığım devam ediyordu ve sürekli ameliyattan kaçıyordum. Son bir yıl artık günlük işlerimi bile yapamaz duruma gelmiştim. Yaptığımız araştırmayla Adana Şehir Hastanesi'ndeki Algoloji Merkezi'nde bu ağrılardan ameliyatsız kurtulabileceğimi öğrendim ve hemen buraya geldim. Belime yapılan iğnenin ardından ağrılarımdan kurtuldum." 

Sabah saatlerinde beline yapılan bir iğnenin ardından yaklaşık 1,5 saat sonra tüm ağrılarının dindiğini hatta yardımsız ayağa bile kalktığını ifade eden Çakır, bir anda çektiği bütün sıkıntının bu şekilde yok olmasına şaşırdığını kaydetti.

Çakır, geçirdiği algoloji tedavisinin ardından aynı gün taburcu olduğunu belirtti.

Adana Şehir Hastanesi Algoloji Merkezi Uzmanı Dr. Ahmet Yılmaz ise hastanın bel fıtığı şikayetiyle kendilerine geldiğini söyledi.

Ameliyathane ortamında belindeki fıtığa ilaç verdiklerini vurgulayan Yılmaz, yaptıkları işlemle fıtığa ilaç verdiklerini ve sinir bloku yaptıklarını, hastanın 1,5 saat sonra da tüm ağrılarının geçtiğini kaydetti.

- Ağrılara ameliyatsız çözüm 

Algolojinin Türkiye'de yeni bir branş olduğunu ve 2013 yılında resmi bilim dalı olarak kabul edildiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"2015 yılında ilk algoloji uzmanları tedaviye başladı. Algoloji, baş ağrısı, migren, küme baş, boyun, yüz ağrısı, bel, boyun fıtığı, kalça, diz gibi eklem kireçlenmeleri, omuz yırtığı, zono, sinir sıkışmaları ve en önemlisi kanser hastalarının ağrılarını geçirerek hayatlarının daha konforlu olmasını sağlıyoruz. Algolojide, küçük girişimsel işlemler yapılıyor ve sinir bloklarına radyo frekans, lazer, botoks ve akapunktur tedavisi uygulanıyor. Bu yöntemde ameliyat yok. Ayrıca açık ameliyata göre avantajımız, ağrının geçme olasılığı daha yüksek. Diğer tedavi seçeneklerine engel değil, bu tedavi de 3,5 defa tekrarlanabiliyor. Küçük iğne ve lazerle uygulandığı için açık ameliyata göre yan etkileri daha da az."

Yılmaz, Türkiye'de algoloji kliniğinin tam olarak tanınmadığını, son yıllarda büyük bölge hastanelerinde bu merkezlerin açılmaya başladıktan sonra giderek tanınmaya başladığını söyledi.

Adana Şehir Hastanesi'nde günlük 50 civarı hastaya baktıklarını vurgulayan Yılmaz, hastaların yüzde 50'sinin Türkiye'nin değişik illerinden geldiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler