Akpınar,” 864 aday öğretmen Adana’da…”
İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar Maarif Müfettişleri Başkanlığının 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Sene Ortası Toplantısına Katıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile Maarif Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmelik Maddesi gereğince 2015-2016 eğitim- öğretim yılı sene ortası toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın katılımı ile Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda düzenlendi.
Düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Maarif Müfettişleri Başkanı Ersan Yaşkeçeli,Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcıları ve İl Eğitim Denetmenleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Maarif Müfettişleri Başkanı Yaşkeçeli açış konuşmasını yaptı.
Konuşmasının başında,artan terör olaylarına istinaden şehitlerimize rahmet ve şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Yaşkeçeli, her türlü tehlikeye karşı Maarif Müfettişleri Başkanlığı olarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini ve getireceklerini bildirdi.
Yaşkeçeli sene başından bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında salonda bulunan Denetmenlere ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a istatistiki bilgiler verdi.
İl Denetmenlerimizin Yükü Ağır…
Yaşkeçeli, ”Geçen yıl 800 okul ve kurumu Denetim Programımıza aldık bunlardan 792’sinin denetimini tamamladık. Kalanları da bu sene Denetim Faaliyet Planlamamıza aldık. Geçen yılki rakamlara göre 1642 kurumumuz, 4500’den fazla öğrencimiz, 23.000den fazla öğretmenimiz, özel kurumlarımızı da sayarsak 35.000 kadar insan kaynağımız var. Diğer Bakanlıklara oranla yükümüz daha ağır.” dedi
“İletişim konusunda bütün kanallar açık, vatandaş olumlu ya da olumsuz bize rahatlıkla ulaşabiliyor ve haliyle de iş yükü artıyor diyen Yaşkeçeli, amacımız görevlerimizin çeşitliliğini, sayısını arttırmak,verdiğimiz hizmetin verimliliğini ve standardını yükseltmek” diyen Yaşkeçeli, konuşmasının devamında artan iş yüküne çözüm getirecek, denetmenlerin işini kolaylaştıracak çalışmaların da başlatıldığını belirtti.
Maarif müfettişliği Başkanlığının ilimizde 76 İl Denetmen Personeli ile hizmet verdiğini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “ Yöneticiler kadar zor işleriniz, verdiğiniz bir karar hazırladığınız bir dosya titizlik istiyor. Gerek incelemelerde gerek kurumlara rehberlik ve denetimde işiniz zor.Bir buçuk yıldır birlikte çalışıyoruz. Yaptığınız değerli çalışmalarınızdan dolayı samimi duygularımla teşekkür ederim.” dedi.
Yaptığınız İş çok önemli
Adana ili olarak gerekli bilgi ve tecrübeye sahibiz. Bugüne kadar yaptığımız işlerde kazandığımız birikimlerimiz var.Mevzuata da hakimiz. Biz yine her zaman, her işimizi tam ve titiz yapmalı, dikkatle çalışmalıyız. Bu konuda sizlere güvenimizin tam olduğunu bilmenizi isterim.
Konuşmasının sonunda Eğitim Denetmenlerine eğitim camiası adına teşekkür eden Akpınar, bu şekilde disiplinli ve sistemli çalıştığımız sürece tüm zorlukları aşacağız. Hepimizin tek amacı çocuklarımızın daha iyi eğitim alarak daha iyi şartlarda yaşamaları,daha iyi insan olmaları içindir.
Aday Öğretmenleri yetiştirme konusuna da değinen Milli Eğitim Müdürü Akpınar,” 864 aday öğretmen Adana’daeğitimin tamamlayacak, onları desteklerinizle çok daha iyi yetiştireceğiz. Eğitimin niteliğini arttırmanın en iyi unsuru öğretmenleri yetiştirmekten geçer.”dedi.
İyi Bir Takımsınız
Akpınar, Maarif Müfettişleri Başkanlığımızın iyi kurulmuş bir ekipten oluştuğunu düşündüğünü belirten Akpınar ,“Bir kurumda huzur ve başarı iyi bir takım olmaktan geçer. Buda sizde var. Birlikteliğinizi devam ettirmenizi diliyorum. “ diyerek teşekkür etti.
Konuşma sonrasında sene başında alınan kararlar değerlendirildi.
Toplantının sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, emekliye ayrılan İl Eğitim Denetmeni Hamza Yurdakul’a Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına plaket verdi.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.