ASKON Adana’dan Pandemi Ve Sağlık Konulu Program

ASKON Adana’dan Pandemi Ve Sağlık Konulu Program

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Pandemi ve Sağlık" konulu yemekli program ASKON Adana binasında gerçekleştirildi.

askon-adana-1.jpg

ASKON Üyelerinin yanı sıra Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın da katılım sağladığı program Akdeniz Bölge Birincisi Hafız Enes Kıranşal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan: “İl Sağlık Müdürümüz, Adana Sanayi Odası Başkanımız ve kıymetli üyelerimize programa katılımları için teşekkür ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz bu programda pandemi ve sağlık konusunu İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Halil Nacar ele alacak. Tüm üyelerimize sağlıklı günler dilerim.” dedi.

Düzenlenen programdan memnuniyetlerini dile getirerek konuşmasına başlayan Uzm. Dr. Halil Nacar, yaklaşık 10 yıldır Adana’da çalışmakta olduğunu ve 16 aydır da İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekte olduğunu belirtti. Nacar: “2019 yılının sonlarında ortaya çıkan pandemi ilk olarak sadece sağlık çalışanlarının ve kamu hastanelerinin bir sorunu olarak görülmekteydi. Bizler Adana’da bulunan özel hastane yönetimleriyle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, sanayi kuruluşlarımızla görüşerek Covid-19 pandemisini ortak bir sorun haline getirdik ve ortak çözüm arayışı için iş birliği yaptık.

Pandemi başladığında İlimizde tüm ilçelerimiz dahil 7.500 yatak kapasitesine sahiptik ve bu yataklardan 1.000 tanesini pandemi hastaları için ayırmayı planlarken, pandeminin zirve yaptığı dönemlerde bu sayı 2.700 yatağa kadar çıktı. Kısıtlamaların ve daha sonra aşılamaların etkisiyle pozitif vaka sayılarında ve hastaneye yatış oranlarında düşüş sağlandı.”

Aşılamanın başladığı dönemlerde çok ciddi planlamalar yapıldığını belirten Nacar: “70 yaş üstü kişilerin aşılanmasından sonra ve aşı gruplarının da oluşmasıyla birlikte Sanayi Odası Başkanımız ve Organize Sanayi Yönetimiyle görüşerek işletmelerde aşılama yapmaya başladık. Geldiğimiz son noktada Adana ilimizde 2. Doz aşı yapılma oranı %80’lere ulaştı.”

Virüsün canlı bir organizma olduğunun unutulmaması gerektiğini ve tedbir alındıkça virüsünde tedbir adlığını belirten Uzm. Dr. Halil Nacar: “Virüs farklı varyantlarla kendini yenilemekte, bu varyantların en güçlüsü Delta varyantıydı ve şu anda omicron varyantıyla tüm ülkemiz karşı karşıya.” dedi.

Şu anda günlük pozitif vaka sayısının arttığını ancak hastaneye yatan kişi sayısında düşüş olduğunu belirten Nacar: “Şu günlerde pandemi için ayırdığımız yaklaşık 700 yatağın 300 tanesi doludur. Bizler pozitif sayıyla vaka sayısını birbirinden ayırıyor hastaneye yatan kişileri vaka olarak görüyoruz. Son bir haftada pozitif çıkma oranı iki katına çıktı ancak yatan hasta sayısı geçen haftaya oranla düşüş sağladı.

Her ne kadar pozitif sayısı artsa da halkımız virüsün yayılması konusunda ciddi şekilde bilgi sahibi oldu ve önlemlerini de buna bağlı olarak artırdı. Aşılama ve alınan önlemlerin etkisiyle görüyoruz ki hastalık geldiğimiz son noktada hafif atlatılmaktadır. Ancak tedbiri en üst seviyede tutmamız hayati önem arz etmektedir.”

Aşı takibinin ve pozitif çıkan hastaların bölgesel olarak ciddi şekilde takibinin yapıldığını belirten Nacar, Sağlık Bakanlığının da bu noktada dijital takibinin çok üst seviyede olduğunu belirtti.

Alınabilecek önlemlere de değinen İl Sağlık Müdürü Nacar: “Maske, mesafe ve temizlik konularına mutlaka uyulması gerekmektedir. Özellikle kalabalık alanlara girildiğinde mutlaka maske kullanalım. Bulunduğumuz ortamları sık sık havalandırmaya gayret edelim. Özellikle C ve D vitaminlerimize dikkat edip uyku düzenimizi koruyalım.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından tekrar söz alan ASKON Başkanı Çalışkan: “İl Sağlık Müdürümüze konuşmaları için teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler pandeminin yanı sıra bugünlerde oluşan olumsuz hava koşullarında da kaza, doğum, kalp krizi gibi vakalara şartlar ne olursa olsun müdahale ederek vatandaşların yanında olmaya çalışmaktadır. Bu gayretlerinden dolayı başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’a da pandeminin ilk çıktığı dönemden bu yana gerek maske üretimi gerekse de işverenlere maddi manevi destekleri için teşekkür eden Çalışkan: “Başkanımız desteğini hiçbir zaman bizlerden esirgememiştir. ASKON Adana Şubesi olarak bir kez daha kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Çalışkan’ın konuşması sonrası söz alan Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç: “Bizler sanayi odası olarak vatandaşlarımızın da desteğiyle pandemide verilen mücadeleye destek olmaya çalıştık. İş gücünün düşmemesi, üretimin sekteye uğramaması ve çalışanlarımızın sağlığının korunması açısından İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği takdire şayan niteliktedir. Buradan bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, günün anısına ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç tarafından İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’a hediye takdimiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler