"Avrupa faşizm dalgasına karşı tedbir almalı"

"Avrupa faşizm dalgasına karşı tedbir almalı"

Bakan Çelik'ten "Avrupa faşizm dalgasına karşı tedbir almalı" uyarısıAB Bakanı Çelik, "Avrupa'daki tüm demokratların ve özgürlükçülerin bu faşizm dalgasına karşı tedbir alması gerekir" dedi.

ANKARA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, dün Hollanda'da yaşanan diplomatik skandala ilişkin, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin demokrasi ve insan haklarına ait tüm değerleri çiğnediğini vurgulayarak, "Avrupa'daki tüm demokratların ve özgürlükçülerin bu faşizm dalgasına karşı tedbir alması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çelik, Rutte'nin dünkü olayların ardından yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bakan Çelik, Rutte'nin içine düştüğü durumu örtbas etmek için kara propagandaya sığındığını belirtti.

Çelik, "Bu Başbakan demokrasiye ve insan haklarına ait tüm değerleri çiğneyen uygulamalara imza attı. Siyaset ve diplomasi tarihine böyle geçti. AB kurulduktan sonra ilk defa bir üye ülke başbakanı demokratik değerleri askıya aldı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Hollanda'da açıkça Hükümet tarafından ihlal edildi." ifadelerini kullandı.

Bu durumun net bir uluslararası hukuk krizi olduğunun altını çizen Çelik, Hollanda Başbakanı Rutte'nin "kendi ülkesini alt lige düşürdüğünü" belirtti.

Bakan Çelik, "Avrupa'daki tüm demokratların ve özgürlükçülerin bu faşizm dalgasına karşı tedbir alması gerekir." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Ecenur Çolak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler