Ayrılmış Anne - Babalar Ve Çocuklar!

Ayrılmış Anne - Babalar Ve Çocuklar!

*Sevgili kardeşim, sizinle aynı sorunları yaşamış biri olarak ve naçizane tavsiyemdir:

1. Çocuklarınızın anneleriyle görüşmelerine asla engel olmayınız; unutmayınız ki, anne - babanın ayrılmalarında çocuklar masumdur..

2. Çocuklarınızın sosyal - psikolojik gelişimi, ilerideki yaşamı için, hem anneye hem de babaya ihtiyacı vardır; onların ilgi ve şefkatlerine muhtaçtırlar... Unutmayınız, anne ( affınıza sığınarak söylüyorum) orospu dahi olsa, bir çocuk, bir insan için, annedir..

3. Çevrenizdeki hısım akrabayı fazla dinlemeyiniz; akıl ve vicdanınızın sesini dinleyiniz!... Çocuklarınızın yanında, başkalarının anneleri aleyhinde konuşmalarına asla izin vermeyiniz; siz de annelerini suçlayıcı, aşağılayıcı konuşmalar yapmayınız..

4. Ayrılıklarda, mutlak haklılık olmadığı kanaatindeyim; ama bu oran değişebilir... Yüzde yüz ne siz ne de eşiniz haklı olamaz!... Bu nedenle, çocuklarınızın gerçeği öğrenmelerini, buna göre bir karara varmalarını zamana bırakınız... Zaman en iyi hakem ve en iyi ilaçtır..

5. Sabırlı olunuz, çocuklarınızın iyiliği için, topluma ve kendilerine faydalı birer birey olarak yetişmeleri için, anlayış ve sabır silahına sarılınız...

6. Yeni bir eşle evlenmişseniz, mutlaka denge unsuru olunuz; ne yeni eşinizin çocuklarınızı ezmesine ve ne de çocuklarınızın yeni eşinizi aşağılamasına, ezmesine fırsat ve imkan vermeyiniz..

 7. Eve geldiğinizde, mutlaka çocuklarınıza sevgi, ilgi ve şefkat gösteriniz; eşinizi de ihmal etmeyiniz; bunun için de eşinizin akrabalarına ilgi gösteriniz..

 

Allah yardımcınız olsun!

Selam ve sevgiler!

 

Selami Kaytanci

 

*(Bu konuda benden tavsiye isteyen bir dostuma yazdıklarım)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler