Aytaç Durak'tan Çok İddialı Açıklamalar...

Aytaç Durak'tan Çok İddialı Açıklamalar...

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, TV A Haber Müdürü Kurtuluş Kılınç'a Konuştu

Aytaç Durak:

“Çukurova'da Kaymakamlık İşgalci Konumunda”

“Demirçalı Ve Karakaya'yı Mahkemeye Verdim”

“Çukurova'daki Resmi Kurum Alanlarını Rant Kapısına Çevirdiler”

 

Adana'da 5 kez seçim kazanıp 21 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturan Aytaç Durak, çok konuşulacak sözler söyledi.

TVA Haber Müdürü Kurtuluş Kılınç'a konuşan Durak, belediyelerin kamu arazilerini bazı kişilere adeta peşkeş çektiğini iddia ederek haklarında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla tutuklanarak bir süre ceza evinde yatan 79 yaşındaki Aytaç Durak gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

“Çukurova'da Kaymakamlık İşgalci Konumunda”

Bazı belediyelerin imar değişiklikleriyle ilçelerdeki resmi alan yerlerini bir takım çevrelere rant sağladıklarını iddia eden Aytaç Durak CHP Adana eski milletvekili Ali Demirçalı ve İnşaat Odaları Adana Şubesi eski Başkanı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Mimar Erkan Karakaya'yı hedef alarak akıl almaz iddiaları gündeme getirdi.

"Göçmen Evleri'nin yeri imar planında resmi alan yeridir ancak bu iki arkadaşa resmi alan yerleri çok ucuz fiyatlardan satılmıştır. Resmi alan yerlerini tek tek satarsanız şehri nasıl yöneteceksiniz?" diye soran Aytaç Durak bu nedenle Çukurova Kaymakamlığı'nın bir okulu işgal ettiğini söyledi.

“Demirçalı Ve Karakaya'yı Mahkemeye Verdim”

 

"Milyonluk ilçe Çukurova'da ilçe Kaymakamı gitmiş bir okul işgal etmiş, ilçenin müftüsü gitmiş bir caminin altına sığınmış, belediyesi gitmiş bir parkın ağaçlığını kesmiş belediye binası yapmış. Peki, resmi alanlar ne olmuş? İlçe belediyeleri satmış." diye konuşan Aytaç Durak, bu olayları görünce dayanamadığını ve harekete geçtiğini ifade ederek "7 senedir susuyordum ancak belediye meclisinden geçen kararın iptali ve bu iki açıkgözün elinden alınması için mahkemeye dilekçe verdim. Karar son derece yanlış ve haksızdır. Bunun hesabını birileri versin" dedi..

“Çukurova'daki Resmi Kurum Alanlarını Rant Kapısına Çevirdiler”

Turhan Cemal Gürsel Bulvarı'ndaki Tekel arazisinin de aynı şekilde peşkeş çekildiğini iddia eden Durak, buraların da iş yerleri olduğunu ifade ederek kendisinin döneminde tüm resmi kurumların ve ibadet hanelerin yerlerinin ayrıldığını ancak görevden alınınca bu alanların rant arazisine döndüğünü söyledi.

 

"Çukurova ilçesinde oturan insanlar tapu için, nüfus için Küçaksaat'e gelecekler. Tüm resmi işleri için Seyhan'a gelecekler. Neden oraya yapılmıyor? En küçük ilçelerdeki resmi dairelerin bile kendilerine ait alanları varken Çukurova ilçesinde neden yok? İşte bu arsaları satmasınlar, satamasınlar, halkımı da uyarıyorum" diye konuştu.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler