Başkan Duran: 'Öğretmenler Günü’nü kutlarken..'

Başkan Duran: 'Öğretmenler Günü’nü kutlarken..'

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkenin geleceğini tehdit eden eğitim sistemi içindeki tehlikeli yapılaşma konusunda uyardı.

Sertan Duran hem kutladı hem uyardı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, Öğretmenler Günü’nü kutlarken, eğitim sistemi içindeki önemli sorunlara karşı da uyardı.

Sertan Duran, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilişinin 89. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında vazgeçilmez önemi bulunan değerli öğretmenlerimiz cefakârlığın, fedakârlığın timsalidirler ve onlar bulundukları her yerde birer kandil gibidirler.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI NESLİN MİMARLARI

Duran “Başöğretmenimiz ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün saygın meslektaşı olma onurunu yaşayan, her türlü ihanete ve saldırıya karşı devletimizin ve milletimizin bekasını temin hedefinde aynı dava sorumluluğunu üstlenmiş bulunan öğretmenlerimizin, kendilerine emanet edilen çocuklarımızı, gençlerimizi özellikle çağın türlü hastalıklarına, kültür emperyalizmine karşı milli ve manevi değerlerle donatarak her yönden sağlıklı bir neslin mimarları olacaklarına inancımız tamdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle, ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.” şeklinde konuştu.

BÖLÜCÜ-İHANET KODROLAŞMASINA DİKKAT

İl Başkanı Sertan Duran, devletin ve milletin bekasını tehdit eden tehlikelere de dikkat çektiği açıklamasında “Bu vesile ile belirtmeyi görev bilirim ki; son 15 yılda ihanet örgütü FETÖ ile bölücü terör örgütü PKK’nın orta öğretimde ve üniversitelerde egemen olma çabası, alınan tüm önlemlere rağmen günümüze kadar gelmiştir. Gerek eğitim, gerekse idari sahadaki kadrolaşma ve gerekse genç neslin bölücü hain düşüncelerle ele geçirilmesi gibi çalışmalar halen büyük tehlike arz etmektedir.” diye konuştu.

MAĞDUR KADROLARA HAKLARI İADE EDİLMELİ

Duran “Bu gerçeklere rağmen ihanetin ve bölücülüğün panzehiri olan Ülkücü-Milliyetçi kadroların liyakat esasına dayanmayan tasarruflarla bertaraf edilmesi ve Cumhuriyet düşmanı kimliklere özlem duyan yandaş sendikaların kadrolaşmasına göz yumulduğu yönündeki güçlü iddialar mutlaka dikkate alınmalıdır. Milli eğitim sistemi içinde kendisini gizlemeyi başarmış kripto hainlerin kirli emellerine hizmet eden ve cari düzeni besleyen ve koruyan bürokratik yapı, devlet erki tarafından mutlaka hesaba çekilmelidir. Bununla birlikte, uygulamadaki yanlışlara son verilerek, mağdur konumuna düşürülen kadrolara hakları iade edilmelidir.” dedi.

SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM

MHP Adana İl Başkan Sertan Duran, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun yolunda yürüyerek ülkemize, milletimize hizmet üretmiş ve ahrete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyor; bugün ay-yıldızlı bayrak altında Türk gençliğine fedakârca emek harcayarak geleceğimizin imarına ter döken bütün öğretmenlerimizin bu güzide günlerini en içten duygularla kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler