Bilal Nadir Gök: Dünyanın geleceğini geri dönüşüm belirleyecek

Bilal Nadir Gök: Dünyanın geleceğini geri dönüşüm belirleyecek

Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, İstanbul’da katıldığı Plast Eurasia Fuarı’nda plastik sektörünün geleceğini ekonomi.news’e değerlendirdi.

adanus-plastik.jpeg

Gök, plastik sektörünün yakın gelecekte stratejik bir konumda olacağına vurgu yaparak, “dünyanın geleceğini geri dönüşüm belirleyecek” dedi.

Bilal Nadir Gök: Dünyanın geleceğini geri dönüşüm belirleyecek

Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, İstanbul’da katıldığı Plast Eurasia Fuarı’nda plastik sektörünün geleceğini ekonomi.news’e değerlendirdi. Gök, plastik sektörünün yakın gelecekte stratejik bir konumda olacağına vurgu yaparak, “dünyanın geleceğini geri dönüşüm belirleyecek” dedi.

Plast Eurasia sektörün devlerini bir araya getirdi

1-4 Aralık tarihlerinde Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Plast Eurasia plastik fuarı, sektörün dünya çapındaki önemli firmalarını bir araya getirdi. İklim değişikliği ve geri dönüşüm temalı fikir ve ürünlerin ön plana çıktığı fuarda, Türkiye’nin önde gelen firmaları da ürünlerini sergiledi. Plastik sektörünün öncü firmalarından Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, Türk firmalarının Plastik sektöründe hem ürün kalitesi hem de inovasyon açısından dünyada önemli bir konuma sahip olduğuna işaret ederek, “Türkiye, çevreci teknolojiler ve ürünler konusunda hızlı ve uyumlu bir süreç izliyor. Plastik sektörü olarak birçok Avrupa ülkesine önemli oranda ihracat yapıyoruz. Türkiye bu sektörde dünyada trendleri belirleyen ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” diye konuştu.

Rekabet avantajı geri dönüşümü önceleyen firmalarda olacak

Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, doğa kirliliğinin ve küresel iklim krizinin hedefine plastik maddelerin konulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Plastik maddeler doğada yok olma süreleri itibariyle gerçekten büyük bir kirlilik kaynağı teşkil ediyor. Lakin burada işaret edilen sorunlara çözüm getirecek olan da yine plastik sektörü olacaktır. Geri dönüşüm kavramı bundan sonraki süreçte tüm dünya insanlarının daha çok duyacağı ve bu konuda bir şeyler yapacağı bir alan olacaktır. Burada Paris İklim Anlaşması’nın ülke yönetimlerine yüklediği sorumluluklar ve yükümlülükler var. Ülkeler de sektörel düzenlemeleri hayata geçirecekleri takvimler hazırlıyor. Tabi ki plastik sektörünün global pazar payını koruması veya daha da yükseltmesi adına, Paris İklim Anlaşması’nda kararlaştırılan üretim ve satış kriterlerine uyması gerekiyor. Yani önümüzdeki dönemde plastik sektöründe en büyük rekabet avantajı geri dönüşüm konusunda olacak. Geri dönüşümü önceleyen, geri dönüşüm odaklı ürün, fikir ve inovatif projeler ortaya koyan firmalar büyüme gösterecek. Türkiye plastik sektörü olarak, Paris İklim Anlaşması sonrası süreci çok iyi okumalı ve sektörle ilgili kapasite ve uyum konusuna sıkı çalışmalıyız. İnanıyorum ki Türkiye bu alanda da rakip ülkelerden çok daha iyi bir performans sergileyecektir.”

Adanus Plastik 2020 yılı TOBB 100 listesine girdi

Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, sözlerini şöyle tamamladı: “Adanus Plastik, sektörün önceliklerini ve gelecek vizyonunu çok iyi okuyan bir firma. Geri dönüşümlü ambalaj üretimiyle atmosfere daha az sera gazı salınımına katkı sağlıyor. Özellikle AB ülkelerinin tek kullanımlık ambalajda geri dönüşüm zorunluluğu getirdiği bir süreçte, Adanus plastik AB pazarına uygun ürünler üreterek sektöre büyük bir ivme kazandırdı. Adanus Plastik olarak 2020 yılı TOBB 100 listesinde tüm sektörlerde en hızlı büyüyen 32. firma olarak yer aldık. Bu başarı bize gurur verirken, gelecek vizyonumuz içinde daha çok çalışma sorumluluğu yüklemiş oldu. Sektörde 40’ıncı yılımızı doldururken, ihracat odaklı üretim ve satış misyonumuzla hem istihdam artışına katkı sağlıyor hem de ülkemizin sektörel bazda gelişmesine ve küresel rekabette elini güçlendirmesine çalışıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz plastik sektöründe, hem ülkemizde hem de dünyada öncü olmaya, inovatif fikir ve ürünlerimizle sektöre yön vermeye devam etme niyetindeyiz. İnanıyorum ki hem plastik sektörünü hem de Türkiye’yi çok daha güzel günler bekliyor.”

Kaynak: ekonomi.news

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler