Bilim çocukları Cem Yılmaz ile deney yaptı

Bilim çocukları Cem Yılmaz ile deney yaptı

PLAT Derneği’nin ‘Denemeden Olmaz’ projesi kapsamında Darıca Kazım Karabekir İlkokulu’nda yapılan fen laboratuvarının açılışını ünlü komedyen Cem Yılmaz yaptı. Öğrenciler ile birlikte deney yapan Yılmaz, çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği’nin (PLAT), ‘Denemeden Olmaz’ projesi kapsamında hayata geçirilen fen laboratuvarının açılışını yaptı. İlköğretim çağındaki çocukların bilimle yetişmesi amacıyla kurgulanan proje kapsamında önümüzdeki dönemde Türkiye çapında yeni fen laboratuvarları açılması planlanıyor. Darıca Kazım Karabekir İlkokulu’nda gerçekleşen açılışa özel çocuklarla birlikte deney yapan Yılmaz, öğrencilere keyifli dakikalar yaşatan Yılmaz, “Çocuklar merak edin, bol bol soru sorun, öğretmenlerinize danışın, deneyin, denemeden bilemezsiniz”dedi.

Açılış töreninde konuşan PLAT Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer, “Eğitim bir ülkenin en önemli yapı taşlarından biridir, geleceğe güvenle bakmamızın sebebidir. Çocuklarımızın aklına bilim kıvılcımı düşürebilmek ve eğitimlerini uygulamalı bir eğitim sistemi ile de desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 ‘Denemeden Olmaz’ proje sponsorlarından Seluz Kimya Genel Müdürü Murat Öztürk de Türkiye’de kimya ve teknoloji alt yapısının gelişmesini çok önemsediklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Sektörel düzeydeki birçok projemize paralel olarak ilköğretim seviyesinde de gençlerimizin yarınına yönelik bir katkı sunabilmek bizler için gurur verici. Bu nedenle PLAT koordinasyonuyla yapılan ‘Denemeden Olmaz’ projesi kapsamında 5 ilköğretim okulu için laboratuvar kazandırılmasını biz üstümüze aldık. İnanıyoruz ki bu laboratuvarlarda pratik yapma imkânı bulan çocuklarımız yeni bakış açıları kazanacak ve ülkemiz için başarılı akademisyenler, mühendisler ama en önemlisi yaratıcı ve çözüm odaklı bireyler olacaklar.”

Hedef bilime meraklı nesiller yetiştirmek

PLAT Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Denemeden Olmaz’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan çalışmaları aktaran Özer, “Geçen sene başlattığımız proje dahilinde, geleceğimiz olan çocuklarımızın akıllarında bilim ile alakalı kıvılcımları yaratmanın önemini yinelerken, önümüzdeki dönemde bu projemizin devamını getirmeye ve bilime meraklı çocuklar için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

 Yeni fen laboratuvarının açılış törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Mesut Yılmaz, PLAT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Hatipoğlu, PLAT Genel Sekreteri Füsun Erkal ve PLAT Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Yıldız, Kamil Topak, Mehmet Özer ve Erman EROL katıldı. Laboratuvarın açılışının ardından öğrenciler hazırladıkları deneyler ile fen bilimlerine olan ilgilerini gözler önüne serdiler.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler