Çalışkan, Adana'nın Şehit Kızları İlim Uğrunda Şehit Oldular...

Çalışkan, Adana'nın Şehit Kızları İlim Uğrunda Şehit Oldular...

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışkan’ın mesajı şöyle:

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 talebenin ve bir görevlinin hayatını kaybetmesi, 22 kişinin yaralanması ile ilgili haber Türkiye’nin gündemine oturdu. Ne yazık ki, o yangında günahsız küçük kızlarımızı kaybettik. Onlar ilim uğrunda şehit oldular. Onlar hepimizin kızları idi. Bu toplumun çocuklarıydı onlar. Kendi çocuklarımızdan farklı görmedik acı haberi duyunca... Topyekün, yasa büründük. Üzüldük, kahrolduk ve hep birlikte bu ve benzeri durumlar için “ne yapabiliriz?”i sorgulamaya başladık.

 

 Kusur aramak, suçlu bulmak yerine, bundan sonra böyle olaylar yaşanmaması adına neler yapılabileceğini konuşmaya başladık. Allah (azze ve celle) bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kızlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar dileklerimi iletiyorum. 

 

  Geçtiğimiz günlerde Adana bir başka haberle daha yine gündeme geldi. Adana Valiliği önünde bir patlama oldu. Patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle Sayin Valimiz Mahmut Demirtaş’a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim tüm yaşadığımız acı olaylardan bir an önce kurtulmayı ve iyilik-güzellik üzere olmayı bizlere nasip etsin inşallah.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler