Casus çetesinden Paşanın kızına kumpas!

Casus çetesinden Paşanın kızına kumpas!

 Devletin gizli belgelerini yabancı ülkelere pazarlamak için her yola başvuran casusluk şebekesinin, bir generalin kızına da tuzak kurduğu ortaya çıktı....


 

Devletin gizli belgelerini yabancı ülkelere pazarlamak için her yola başvuran casusluk şebekesinin, bir generalin kızına da tuzak kurduğu ortaya çıktı. Terfi almak üzere olan tuğgenerale şantaj yapmak için kızını fişleyen çete, planlarına 'Babasının en zayıf noktası. Kumpasa alabiliriz' notu düştü.

52'si muvazzaf, 300 şüpheliden 92'sinin tutuklandığı casusluk soruşturması ile ilgili incelemelerde, çetenin hedefindeki generallere baskı kurmak için başvurduğu yöntemler ayrıntılı olarak ortaya konuluyor. İlişki ağı deşifre edilen çetenin, tuğgeneralin kızına kumpas kurduğu ortaya çıktı.

İzmir TMK 10. Madde ile yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen 'askeri casusluk' soruşturmasında 'şantajla devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin ettiği belirtilen çetenin kancayı takmak istediği bir tuğgenerale, general rütbesini almadan hemen önce kızı üzerinden ulaşmayı hedeflediği tespit edildi.

'BABASININ EN ZAYIF NOKTASI' NOTU DÜŞTÜLER

Askeri casusluk çetesinin, ismini gizlediğimiz tuğgeneral kızına ilişkin fişleme notu da soruşturma dosyasına girdi.

Devletin gizli belgelerine ulaşmak ve yabancı ülkelere pazarlamak için kurulan şantaj ağına düşürülmek istenen tuğgeneralin kızı için çetenin şu notu paylaştığı ortaya çıktı: 'Tuğgeneral H.İ.A.'nın kızı. 1985 doğumlu. İstanbul İstanbul Yeditepe İletişim mezunu. Sosyal bir bayan. Yüzme, binicilik dans vs var. Biraz tutucu. Dış ilişkilere kapalı. Babası üzerine titrer. Babasının en zayıf noktasıdır. H.İ.A. hoca büyük ihtimal bu sene general olacak. X. paşanın emekliliğinden sonra en büyük favorilerden. Email: a.......@gmail.com, ekteki resimler ona ait. Bu kızı bir şekilde kumpasa alabiliriz.'

Kaynak: YENİ ŞAFAK - ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler