Çelik: İsrail, Akdeniz'de Hz. Musa'ya saldırdı....

Çelik: İsrail, Akdeniz'de Hz. Musa'ya saldırdı....

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, İsrail'i, Tevrat'tan yaptığı ''Lanet olsun öfkenize, şiddetlisiniz. Lanet olsun gazabınıza çünkü zalimsiniz''...

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, İsrail'i, Tevrat'tan yaptığı ''Lanet olsun öfkenize, şiddetlisiniz. Lanet olsun gazabınıza çünkü zalimsiniz'' alıntısıyla eleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, İskenderun'daki saldırı ve İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısına ilişkin TBMM Genel Kuruluna bilgi vermesinin ardından, gruplar söz aldı.

AK Parti Grubunun görüşlerini dile getiren Ömer Çelik, terörle mücadelenin, belirli bir yerde başlayıp, belirli bir yerde biten, sınırları ve sonuçları kestirilebilen bir mücadele olmadığını belirtti. Çelik, Türkiye'nin, bu mücadeleyi verebilecek kudrette olduğunu kaydetti.

İskenderun'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Çelik, ''Bizim inancımıza göre, şehitler ölü değil, diridirler, yaşayan insanlardan çok daha diri olarak kendi mertebelerine ulaşmışlardır'' dedi.

İsrail'e, Tevrat'tan, ''Lanet olsun öfkenize, şiddetlisiniz. Lanet olsun gazabınıza çünkü zalimsiniz'' alıntısıyla seslenen Çelik, İsrail'in saldırısını, ''acizlik, korkaklık, alçaklık örneği'' olarak değerlendirdi.

Çelik, İsrail'in yaptığının, insanlık tarihi adına utanç verici olduğunu, elindeki propaganda imkanını kullanarak, yalan söylediğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İsrail'in yaptığı şey Hz. Muhammed'in, Hz. İsa'nın, kendilerinin takip ettiklerini iddia ettikleri Hz. Musa'nın mesajına aykırıdır. Bugün İsrail, Akdeniz'de Hz. Musa ile savaşmaktadır, Hz. Musa'ya saldırmıştır, firavunun tarafında yer almıştır. O gemi, TBMM'nin ta kendisidir, saldırı TBMM'ye yapılmıştır. O gemide, Nazi soykırımından kurtulmuş bir Yahudi de vardı. İsrail, Yahudi olduğu için acı çekmiş o kişiye de saldırmıştır. Bugün İsrail, Yahudilere soykırım uygulayan Nazilerin safındadır, alması gereken ceza da Nazilere verilen cezanın aynısı olmak zorundadır.

Ayrıca, Hükümete, 'PKK açılımı yapıyor' diyenler şu unutmasınlar; sizin asmadığınız Apo'nun askerleri saldırıyor, bugünkü askerlerimize. Yapılan iş, sizin zaaflarınızı gidermekten ibarettir.''

-SALDIRILARI KINAYAN KARAR ÖNERİSİ-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM'nin, saldırıları kınayan bir karar almasını önerdi.

Balıkesir Bağımsız Milletvekili Hüseyin Pazarcı da Hükümeti, zamanında İsrail nezdinde gerekli girişimlerde bulunmamakla eleştirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, İsrail'in, saldırgan ve hukuk tanımadığını, aynı zamanda yalan söylediğini ifade etti.

Özdalga, Ortadoğu'nun, nükleer santrallerden arındırılmasında atılacak adımlardan birinin, İsrail'deki nükleer silahlara yönelik tesislerin uluslararası denetime açılması olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından TBMM Genel Kurulunda, gündeme geçildi

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler