Ceyhan Ticaret Odası - AB İkg Kayıtlı İstihdamın

Ceyhan Ticaret Odası - AB İkg Kayıtlı İstihdamın

Teşfiki proseji kapsamında muhtarlara seminer düzenlendi.

Ceyhan Ticaret Odası, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İKG Program Otoritesi tarafından hibe desteği almaya hak kazandı. Kayıtlı İstihdamın attırılmasını hedefleyen bu proje ile toplumun bilinçlendirilmesini hedef alınmaktadır.

Ayrıca bu proje kayıt dışı istihdam edilen dezavantajlı grupların ve özellikle kadınların işgücüne katılım oranlarını artırarak daha fazla kişiyi istihdama çekmeyi ve istihdamda tutmayı ve gençler için işsizlik oranlarını düşürmeyi amaçlamaktadır.

Projenin resmi açılışı Ceyhan Öğretmenevi’nde 23.03.2017 tarihinde saat 09.00’da yapılan açılış toplantısı ile başladı.

Ceyhan Öğretmenevi’nde 23.03.2017 tarihinde saat 09.00’da başlayan Muhtarların Eğitimi CTO Yönetim Kurulu Başkanı Şeref CAN’ın konuşması, CTO Genel Sekreter Yardımcısı Beyna Turgut GÜRLER’in Proje sunumu ve SGK Başmüfettişi İbrahim TURASAN ve SGK Müfettişi Yasin YAĞLI’nın yaptığı sunum akabinde öğle yemeği organizasyonu sonrası muhtarların soru-cevapları ve Sayın Ceyhan Kaymakamı Mustafa ÜNLÜSOY’UN seminer katılım belgesilerini muhtarlara vermesi ile son bulmuştur.

Eğitime 112 Ceyhan Mahalle muhtarından 80 i katılarak programa ilgi göstermiş ve program sonrasında muhtarlara yönetim üyeleri tarafından katılım sertifikası verilmiştir.

Eğitimin Açılış Toplantısında Can; Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarını Geliştirme Programı tarafından hibe desteği almaya hak kazanan "Kayıtlı İstihdam İle Büyüyen Türkiye" isimli projemizin Ceyhan muhtarlarımız için düzenlenen "Kayıt dışı istihdamın insan üzerine etkisi" eğitimine hoş geldiniz.

 Kayıt dışı istihdam, sosyal güvenlik açısından “niteliği itibariyle yasal işlerde çalışarak istihdama katılan kişilerin, çalışmalarının gün veya ücret olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına hiç bildirilmemesi ya da eksik bildirilmesi” olarak tanımlanabilir.

Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam, son yıllarda çokça tartışılan, çözümler üretilmesi gereken önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş ülkelerde kayıt dışı istihdam konusuyla karşı karşıyadır. Türkiye ekonomisinin gelişmesinin önünde bir engel olarak görülen kayıt dışı istihdam konusunun boyutlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması önem taşımaktadır, dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler