CHP’li Elif Doğan Türkmen; ‘Orman köylülerinin ortak sorunu..’
Meclis’teki bütçe görüşmelerindeilgili bakanlara yönelttiği sorular ve yaptığı konuşmalarla ülke gündemi ve bölgesinin sorunlarını gündeme taşıyan Elif Doğan Türkmen, bir yandan da Genel Kurul oturumundaki görevinin ardından bir gün Kahramanmaraş’ta bir etkinliğe katılıyor, ertesi gün Adana İlçelerinde köyleri turlamaya da devam ediyor.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’in hızına yetişilemiyor. Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerine katılan ilgili bakanlara yönelttiği sorular ve yaptığı konuşmalar ile ülke ve bölgesinin sorunlarını gündeme taşıyan Elif Doğan Türkmen, bulduğu her fırsatta da Adana ilçe ve köylerini turlamaya devam ediyor.
Hafta içi yoğun Meclis mesaisinden sonra geçtiğimiz Cumartesi günü Kahramanmaraş Kadın Kollarının düzenlediği etkinliğe katılan Elif Doğan Türkmen, ertesi gün Sarıçam ilçesinin köylerini turlayıp, hemşerileri ile bir araya gelerek,vatandaşın ve muhtarların sorunlarını dinledi.
Elif Doğan Türkmen, Sarıçam CHP İlçe Başkanı Celal Güven ve ilçe yöneticileri ile birlikte Sarıçam’ın Karlık, Eğeciuşağı, Dutluca, Hocallı, Aflak, Çiçekli, Turunçlu köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak, muhtarların da yer aldığı toplantılarda üretici ve köylünün sorunlarını dinledi. Toplantılarda özellikle orman köylüsünün 2B’den kaynaklı arazi sorunları gündeme geldi.
SORUNLARINIZIN TAKİPÇİSİYİM
Orman köylülerinin tarımsal amaçlı yıllardır kullandıkları ancak orman arazisi sayılmasından kaynaklı arazi sorunlarını dinleyen Elif Doğan Türkmen, bu konuda Meclis’te soru önergesi verdiğini ve konuyu sürekli takip ettiğini belirterek, sorunun gündemde tutulması ve çözüme kavuşturulması için ilgili bakanlar ve hükümet nezdinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Elif Doğan Türkmen,Sarıçam ilçesi ile birlikte Aladağ, Pozantı, Feke, Tufanbeyli, Saimbeyli, Ceyhan, İmamoğlu, Kozan ilçelerimizdeki orman köylülerinin de ortak sorunu olan ve devletle vatandaş arasında uyuşmazlığa neden olan bu sorunun çözümü için ilgili bakana verdiği soru önergesine dikkat çekerek, “hiç merak etmeyin tüm sorunlarınızın takipçisiyim. Ve bu doğrultuda yaptığım çalışmaları ve sonuçlarını da bugün olduğu gibi yarın da yine sizlerle paylaşmaya devam edeceğim” dedi.
Sarıçam CHP İlçe Başkanı Celal Güven’de CHP olarak emeğin, üretenin,alın terinin her zaman yanında olduklarını ve vatandaşla her zaman iç içe olduklarını söyledi. CHP heyetinin Eğeciuşağı Köyüne yaptığı ziyarette Köy Muhtarı Hüseyin Aydoğdu’da Türkmen ve beraberindeki heyeti evinde kabul ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sıkma ikramında bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.