CHP’li Türkmen’in Kahramanmaraş Kadın Dayanışması Etkinliği..

CHP’li Türkmen’in Kahramanmaraş Kadın Dayanışması Etkinliği..
Kahramanmaraş CHP İl Kadın Kollarının düzenlediği ‘Kadın Dayanışması’ etkinliğine katılan Elif Doğan Türkmen;“Cumhuriyet Sayesinde Evrensel Haklara Sahibiz” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av Elif Doğan Türkmen, Kahramanmaraş CHP İl Kadın Kollarının düzenlediği ‘Kadın Dayanışması’ etkinliğine katıldı. Türk kadınının;Cumhuriyet rejimi sayesinde birçok Avrupa ülkesinden önce evrensel insan haklarına kavuştuğunu ifade eden Elif Doğan Türkmen; hem kadın hakları hem de ülkemizin geleceği için Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkmak zorundayız” dedi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Elif Doğan Türkmen; CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’un selamlarını ileterek başladığı konuşmasında,etkinliğe yüzlerce kadının yoğun katılım göstermesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Türkmen; “el emeği ve ortak çaba ile düzenlenen böylesi güzel ve coşkulu bir etkinlik, ancak kadınlar tarafından başarılabilirdi. Emeği olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül de yaptığı konuşmada kadınlara seslenerek, CHP’nin iktidar yolunda kadınlara büyük sorumluluk düştüğünü CHP’li kadınların kapı kapı ev ev dolaştığını ve bu konuda daha duyarlı ve daha gayretli bir şekilde, birlik beraberlik içinde daha çok çalışmak zorunda olduklarını kaydetti. Şengül, yaşanan her türlü hak ve özgürlük ihlaline karşı duran ve bundan sonra da duracak olan tek partinin CHP olduğunu vurguladı.

Kadın Kolları İl Başkanı FisunZabun da kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla andığını belirterek, “bugün buraya uzak köy ve ilçelerdenbüyük bir özveri göstererek işini, eşini bırakıp gelen Cumhuriyet bekçilerine, tüm kadın yöneticilerimize, üyelerimize ve partili dostlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım”dedi.

Kadınların evlerinde pişirip hazırladıkları yemeklerin yendiği etkinliğin organizasyonunda emeği ve katkıları olan kadınlara teşekkür belgeleri dağıtılırken, ilk teşekkür belgesini Elif Doğan Türkmen verdi. Ayrıca yine etkinlikte, CHP’ye katılan çok sayıda kadına Parti rozeti de takıldı.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.