Çiftçi Dolu Ve Yoğun Yağıştan Muzdarip

Çiftçi Dolu Ve Yoğun Yağıştan Muzdarip

Adana’yı Üst Üste Etkisi Altına Alan Yoğun Yağış Ve Dolu, Çiftçinin Hasadını Tarlada Bıraktı

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, 23 Mayıs 2017 tarihinde Adana Seyhan ilçesini etkisi altına alan ve özellikle Camuzcu, Kayışlı, Karayusuflu, Çaputçu ve Köylüoğlu Mahallerinde büyük zarara yol açan şiddetli dolu yağışından zarar gören çiftçinin mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı.

ADANA’YI ÜST ÜSTE ETKİSİ ALTINA ALAN YOĞUN YAĞIŞ VE DOLU, ÇİFTÇİNİN HASADINI TARLADA BIRAKTI

Seyhan  ilçesinde etkili olan ve üreticinin tarlada hasadını beklediği ürününü kullanılamaz duruma getiren yoğun yağıştan çiftçinin büyük hasar gördüğü ve mağduriyet yaşadığını dile getiren Elif Doğan TÜRKMEN, konu ile ilgili Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

DEVLET ZOR DURUMDAKİ ÇİFTÇİNİN DERDİNE DERMAN OLMALI

Adana ilçelerinde üst üste yaşanan bu felaketlerin çiftçinin elini kolunu bağladığını, zaten maddi sıkıntı içinde olan üreticinin yaşanan bu afetlerle borç batağına sürüklendiğini kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, zarar gören çiftçinin kullanmış olduğu zirai kredilerinin yeniden yapılandırılarak kredi vadelerinin uzatılmasını talep etti.

TÜRKMEN, Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi:

  • Bölgede yoğun yağış ve doludan etkilenen arazilerle ilgili Bakanlığınızca bir çalışma yapılarak kayıt altına alınmış mıdır?
  • Bu bölgede, yağmur ve dolu hasarından ne kadar ekili arazi zarar görmüştür? Kaç çiftçimiz bu durumdan etkilenmiştir?
  • Bakanlığınızca zarar gören çiftçimize nakdi yardım yapılması düşünülmekte midir?
  • Bu afetlerde zarar gören çiftçimize daha önce kullanmış olduğu zirai kredilerinin yeniden yapılandırılarak vadelerinin uzatılması konularında Bakanlığınızca herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? 

BİZİM ELİF ÇİFTÇİ İLE ELELE AFET BÖLGESİNDE

Öte yandan, Elif Doğan TÜRKMEN, CHP Seyhan İlçe Başkanlığı nezdinde, konu ile ilgili yerinde tespitlerde bulunmak üzere bölgeye intikal etti. Yoğun yağış ve doludan zarar gören köylerin muhtarları ve çiftçileri ile Köylüoğlu Mahallesinde düzenlediği toplantıda bölge sakinlerinin sorunlarını dinledi,  ardından, çiftçi ile birlikte zarar gören ekili alanlarda araştırma ve incelemelerde bulundu.

Dertli çiftçinin derdine derman olabilmek adına, yasama çalışmaları kapsamında, ZİRAİ KREDİLERİN FAİZSİZ YAPILANDIRILMASI konusunda bir kanun teklifi çalışması yürüttüğünü kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, “temennimiz kanun teklifimizin diğer partiler nezdinde de kabul görerek yasalaşması ve çiftçimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olmasıdır” dedi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler