Çukurova Kosgeb’le İşbirliği Yaptı

Çukurova Kosgeb’le İşbirliği Yaptı

İşsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği yapan Çukurova Belediyesi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. 

Adana’nın işsizlikte Türkiye şampiyonu olduğuna dikkat çeken Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’nın en büyük sorunu nedir?’ diye sorulduğunda ‘işçi bulamamak’ cevabını alacağımız günlerin gelmesini diliyorum.  Bu projemizle, işsizliğe bir nebze de olsa katkı yapabildiysek, ne mutlu bize” dedi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, işsizlik sorununun çözümüne katkı yapmak için yaptığı çalışmalara devam ediyor. Çukurova Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kurslarında başarı gösteren toplam 120 kişiye törenle sertifika ve belgeleri verildi. KOSGEB’e destekleri için teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Tarım ve sanayinin başkenti olarak nitelendirilen Adana işsizlikte birinci sırada, kamu yatırımlarından ise payını alamıyor. Adana’nın en büyük sorunu nedir?’ diye sorulduğunda ‘işçi bulamamak’ cevabını alacağımız günlerin gelmesini diliyorum. İşsizliği belediyelerin çözebilmesi imkansız, o nedenle KOSGEB Adana Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz bu kursları bitirenler, umarız ki en kısa zamanda kendi işlerini kuracak, bu amaçla hibe ve kredi de alarak hedeflerine ulaşacaklardır. Bu arkadaşlardan bir tek kişi bile, kendi işini kursa ve yanlarında birkaç kişiyi çalıştırırsa ne mutlu bize” dedi.

“İSTİHDAMA CİDDİ KATKI YAPTIK”

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan kursiyerlerin şehir dışında ve Adana sınırlarında iş yerleri açtığını ve istihdama ciddi katkı sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Soner Çetin, “’Projelerimizle istihdama katkı sağlamanın gayreti içindeyiz. İşyeri açan kursiyerlerimizin açılışlarına gidiyor ve hepsine ayrı ayrı hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunuyorum. Bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Tüm kursiyerlerimize iş kollarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Çetin, başarılı kursiyerlere sertifikalarını ve başarı belgelerini verirken, KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen, “Adana’nın kötü talihini yenmek için Çukurova Belediyesi ile çok güzel bir adım attık. Bu duyarlı yaklaşım için Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığını da yürüten Sayın Başkan Soner Çetin’e teşekkür ediyoruz” dedi. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler de, Başkan Çetin ve KOSGEB’e teşekkür ettiklerini belirtti.

 

Kaynak:adanapost

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler