Çukurova Üniversitesi Öğrencilerine Bir Ödül Daha

Çukurova Üniversitesi Öğrencilerine Bir Ödül Daha

Prof. Dr. Tuncel, “Öğrenci ve araştırma odaklı eğitimin gereklerini yerine getirmek için Rektörlük bünyesindeki imkanlar doğrultusunda öğrencilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in makama davet ederek teşekkür belgesiyle sevinçlerine ortak olduğu Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinden Gülsüm Süren ve Fatma Çalım şimdi de Ekolojik Fide Viyolleri” isimli proje ile Türkiye Final yarışmasında “Teşvik ödülü” aldı. Prof. Dr. Tuncel, “Öğrenci ve araştırma odaklı eğitimin gereklerini yerine getirmek için Rektörlük bünyesindeki imkanlar doğrultusunda öğrencilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz. “dedi.

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinden Gülsüm Süren ve Fatma Çalım, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında “Tarım ve Gıda” kategorisinde bölge birincisi olan “Ekolojik Fide Viyolleri” isimli proje ile Türkiye Final yarışmasında “Teşvik ödülü” aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Bölgesel Birinci olan öğrencilerimiz son eleme olan Türkiye Final yarışmasında “Tarım ve Gıda” kategorisinde “Teşvik ödülü”ne layık görülmüştür.” dedi.

120 proje 9 Kategoride Değerlendirildi

Türkiye genelinde 9 kategoride gerçekleştirilen final yarışmasına bölgesel düzeyde ilk üçe giren toplam 120 projenin değerlendirmeye alındığını bildiren Prof. Dr. Bozdoğan, burada her kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü verildiğini ifade ederek, “Okulumuz ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinden Gülsüm Süren ve Fatma Çalım Bölgesel yarışmada birinci olan projeleri ile son aşama olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmış ve online yapılan mülakattan sonra bu projeleri ile “Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür. YÖK eğitim desteği ve Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü katkılarıyla AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışması”ında Mansiyon ödülü alan bu projenin TÜBİTAK 2242 Proje yarışması Türkiye Finallerinde de “Teşvik ödülü” alması bizler için gurur verici bir tablo olup, bundan sonraki öğrencilerimize örnek olacağına inanıyorum. Öğrencilerimize ve danışman hocaları Öğr. Gör. Dr. Deniz Mutlu Ala’ya emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler