Çulhaoğlu: “Kula Kulluk En Büyük Çile”
“İnsan haklarına en büyük değeri Atatürk verdi”
İYİ Parti Adana İl Başkanı Dr. Metanet Çulhaoğlu, insan haklarına en büyük değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğini söyledi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çulhaoğlu, “Atatürk, bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşaması için mücadele etmiş ve ’Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini ortaya koymuştur” dedi.
“Kula Kulluk En Büyük Çile”
Atatürk’ün “İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, İnsana yakışır, İnsanca bir yaşam içindir” sözlerini anımsatan Çulhaoğlu, “ İnsanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları şartlara tarih boyunca hep rastlanmıştır. Kula kulluk etmek, köle olmak veya köle gibi hayat yaşamak, işkencelere maruz kalmak maalesef her toplumda ve zamanda insanların en büyük çilesi olmuştur” dedi.
Çulhaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin yayımlanmasıyla birlikte gündeme gelen ve Birleşmiş Milletlere üye olan bütün ülkelerde kutlanan İnsan Hakları haftası, ülkemizde de kutlanmaktadır...Bu vesileyle ülkemizin bütün vatandaşlarının, hak ve özgürlükler noktasında kazanılmış haklarının korunması ve bu haklarının hiç bir güç tarafından engellenmemesi dileğiyle İnsan Hakları haftasını kutluyorum. İnsanların bireysel olarak yaşadıkları baskıların, bireysel olarak engellenemeyeceğinin görülmesi neticesinde, tam bağımsız ülkelerde yaşayan insanların haklarının devlet güvencesine alınması fikrinin doğmasıyla birlikte başlatılan çalışmalar netice vermiş ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından dünyadaki bütün insanların haklarının korunması amacıyla bu bildiri yayımlanmıştır.
Ancak, bu bildiri ile imza altına alınan insan hak ve özgürlüklerinin bugün hala hayata ne kadar uyarlandığı konusunda, sıkıntıların var olduğu gerçeğini reddetmek mümkün değildir…”
“En Önemli Hak Yaşam Hakkı”
İYİ Parti İl Başkanı Çulhaoğlu, her insanın doğuştan gelen hakları olduğunu belirterek, “Bu hakların başında ilk olarak yaşama hakkı gelir ve bu hak hiç bir güç tarafından engellenemez. İnsanlar farklı ırk ve milliyete ait olabilir, bunun için eleştirilemez, dışlanamaz, hiç kimse renginden, cinsiyetinden, uyruğundan kökeninden hareketle ayrıştırılamaz” diye konuştu.
Bütün insanların özgürlük, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ifade eden İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu, şunları kaydetti:
“ Herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statüden mütevellit , her hangi bir ayrım gözetmeksizin, bu hak ve özgürlüklere sahiptir ve herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır.
Herkesin; nerede olursa olsun, yasa önünde bir kişi olarak tanınma hakkı vardır. Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü hakkı vardır. Kanaat ve ifade özgürlüğühakkı vardır. Ve hiç kimse sadece tek bir sesi dinlemeye, tek bir düşünce, tek bir görüş üzerinde birleştirilmeye de zorlanamaz. “
Toplumumuzda, insan haklarının başında gelen ve cinsiyet ayrımından kaynaklanan eşitsizliklerinde giderilmesinin mutlak surette gerçeklemesinin gerektiğinin altını çizen Çulhaoğlu, “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, siyasi parti olarak, cinsiyet ayrımcılığını bertaraf edecek politikalarıyla fırtına gibi Türk siyaset sahnesine çıkmıştır…İnsan Haklarının korunması çerçevesinde, kuruluşunda oluşturduğu çeşitlilikle, sözde değil özde samimi olduğunu da ortaya koymuştur . Tüm vatandaşlarımızın tamamının hak ve özgürlüklerini eşit düzeyde kullanabilecekleri İYİ bir Türkiye’de daha nice haftalar kutlamak dileğiyle, İnsan Hakları haftası çerçevesinde yaratılanın en şereflisi olan insanlarımızı saygı ve muhabetle selamlıyorum” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.