Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Uhud’da gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Uhud’da gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’da, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin organizasyonuyla Avrupa’dan umreye gelen gençlerle buluştu.

MEDİNE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan’da, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) organizasyonuyla Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden umre için kutsal topraklara gelen gençlerle buluştu.

Suudi Arabistan’da çeşitli temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Medine-i Münevvere kentindeki Uhud dağı eteklerinde gerçekleşen buluşmada binin üzerindeki gence hitabında, "Hazreti Ebubekir gibi doğru ve sadık, Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Osman gibi edep sahibi, Hazreti Ali gibi ilim sahibi olun ve en önemlisi de Hazreti Muhammed gibi emin ve güvenilir olun." tavsiyelerinde bulundu.

Erbaş, sahabelerin İslam’ı anlatmak için yeryüzüne dağıldıklarını hatırlatarak, "Sizler de Avrupa’nın değişik ülkelerinde aynı tevhid ruhunu temsil etmelisiniz." ifadelerini kullandı.

Uhud Savaşı'nda gençlerin ortaya koyduğu fedakârlığa dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı, ümmetin bugün gençlerin gayret ve özverisine en çok muhtaç olduğu dönemlerden birini yaşadığını vurguladı.

Muhabir: Ramazan Turgut

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler