Adanalı tespihciler ürünlerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor

Adanalı tespihciler ürünlerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor
ADANA (İHA) - Türkiye'nin en önemli tespih üretim merkezlerinden Adana'da tespihcilerin el emeği göz nuru ürünleri, İstanbul'da düzenlenecek fuarda görücüye çıkacak.
Adana'da uzun yıllardır sürdürülen tespih ustalığı geleneği, modern tasarımlarla birleşerek hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun ilgi görüyor. Kehribar, kuka ve çeşitli değerli taşlar, ustaların titiz çalışmasıyla tespihe dönüşüyor.
Kentte faaliyet gösteren tespih ustaları tarafından hazırlanan özel koleksiyonlar, İstanbul'da düzenlenecek fuarda sergilenecek. 9-12 Nisan'da İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek fuarda, hem klasik hem de modern tasarımların yer alacağı ürünlerin, koleksiyoncular ve tespih meraklıları tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Adanalı ustalar, fuar sayesinde hem el sanatlarını tanıtmayı hem de sektöre katkı sağlamayı hedefliyor.
"Sanat, emek ve kültürel miras buluşacak"
Türkiye Tespihçiler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Genel Başkanı Rezan Yılmaz, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü anlattı. Yılmaz, "Kültürlerin buluşma noktası, dünyanın gözbebeği İstanbul'da gerçekleştireceğimiz bu büyük organizasyon ile yalnızca ülkemizden değil, dünyanın dört bir yanından tespih ve doğal taş tutkunlarını, koleksiyoncuları, ustaları ve sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu fuar, sadece bir ticaret alanı değil aynı zamanda sanatın, emeğin, ustalığın ve kültürel mirasın buluştuğu eşsiz bir platform olacaktır" dedi.
"Güzel bir deneyim sunacak"
Organizasyonun sektör açısından önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, "Bu organizasyon, sektörümüzün gelişimi, tanıtımı ve uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşması adına büyük bir adım olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde, camiamızı daha ileriye taşımak, markalaşmayı güçlendirmek ve yeni iş fırsatlarının kapısını aralamak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Devlet büyüklerimizde tespihe çok meraklı. Protokolden de büyük bir katılım bekliyoruz. Geleneksel el işçiliğinden modern tasarımlara kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle bu fuar, hem koleksiyonerler hem de meraklıları için güzel bir deneyim sunacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.