Fırat Kalkanı Harekatı 'takdir' topladı

Fırat Kalkanı Harekatı 'takdir' topladı

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ'ın unsurlarının temizlenmesini sağlayan harekat, bilim insanlarından sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar farklı kesimlerin takdirini topladı.

GAZİANTEP

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ'ın unsurlarının temizlenmesini sağlayan Fırat Kalkanı Harekatı, bilim insanlarından sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar farklı kesimlerden takdir gördü.

Bölgedeki gelişmeler üzerine araştırmalar yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Serdar Erdurmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihinden gelen insani, hukuki ve sosyal duyarlılığını bu harekat sırasında da sürdürdüğünü dile getirdi.

Tamamen insanların can ve mal güvenliğini baz alan, huzur ortamını sağlayacak çalışmaların yapıldığı harekatın bugün gelinen noktada amacına ulaştığının ispatlandığına dikkati çeken Erdurmaz, "Türkiye bu harekat sırasında son teknolojiyi kullanıp çok planlı hareket etti. Anlık istihbaratlarla teröristlerin olduğu bölgelere nokta atışlar yapıldı. Başka ülkeler gibi huzur getireceğim derken insanların üzerine bomba yağdırılmadı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın tek zaiyatı teröristler açısından. Zaten operasyonun amacı da buydu." şeklinde konuştu.

Harekat sayesinde Suriye'nin Türkiye sınırındaki stratejik noktaların terör örgütünden temizlendiğini vurgulayan Doç. Dr. Erdurmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatıyla hem terör örgütlerini temizledi hem de bölge halkına insanca yaşam hakkı tanıdı. Çünkü teröristlerin harabeye çevirdiği yerler, yeniden yaşanabilir hale getirildi. Alt ve üst yapı konusunda önemli çalışmaları hayata geçiren Türkiye, eğitim ve sağlık gibi en temel insani ihtiyaçları da bölge halkına ulaştırdı. Zaten Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlenen bölgelere yönelik gerçekleştirilen yoğun göç, Türkiye'nin doğru işler yaptığına en güzel ispat olarak kayıtlara geçti."

"Model olabilecek"

Bölgeye insani yardımlar konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştiren Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir de Katar'da birkaç gün önce insani yardım konusunda zirve düzenlendiğini ve bu konuların görüşüldüğünü söyledi.

Zirveye katılan Arap dünyasının temsilcilerinden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin çok güzel fikirler aldıklarını aktaran Aldemir, "Görüşmelerimizde insanlar, Batı dışındaki bir ülkenin yurt dışına çıkarak bu kadar kapsamlı bir harekat düzenleyerek sivilleri korumasını takdirle karşıladıklarına şahitlik ettik. Yine bu görüşmelerde Türkiye'nin harekat kapsamında edindiği tecrübelerden yararlanılarak Arap dünyasındaki tüm çatışma bölgelerinde model olabileceğimiz dile getiriliyor. Yani Fırat Kalkanı Harekatı hemen herkesin takdirini toplayan bir operasyon olmuştur." diye konuştu.

Turgay Aldemir, Türkiye'nin harekat sayesinde yaptığı insani yardımlara değinerek, "Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatıyla özgürleştirilen bölgelerde yaşamı normalleştirilmesi için belediyesinden sivil toplum örgütlerine ve halkına kadar adeta bir seferberlik ilan etmiştir. Bunun devamında da Suriye'nin gerçek sahibi olan sivil halk, terörden arındırılmış bölgede, kendi toprakları içerisinde rahat bir yaşam hakkına ulaşmıştır. Artık bölgede bu huzurun devam etmesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Huzurun devamı için iktisadi kalkınma, eğitim seferberliği, kültürel değerleri korumak için kısa ve uzun vadeli çalışmaları hayata geçirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler