Furkan Vakfından 4 kişi daha tutuklandı..

Furkan Vakfından 4 kişi daha tutuklandı..

- Adana merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 4 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 25'e yükseldi- Vakıf binasındaki incelemelerde, yönetim kurulu toplantısının yapıldığı odaya şifreli kapıdan girilebildiği belirlendi

Furkan Vakfı'nın yurdunda erkek çocuklarına cinsel istismar skandalı  

ADANA (AA) - Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, 4 kişi daha gözaltına alındı.

Adana, Elazığ ve Niğde'de dün düzenlenen operasyon kapsamında 4 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 25'e yükseldi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına operasyon: 21 kişi gözaltı

Furkan Vakfı'nın yurdunda erkek çocuklarına cinsel istismar skandalı  

Adana Furkan Vakfı’nda kayıt dışı 364 bin lira çıktı

Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezinde incelemelerini sürdüren ekipler, üçüncü kattaki yönetim kurulu toplantısının yapıldığı odaya şifreli kapıdan girildiğini belirledi.

Binanın ikinci katında bulunan sistem odasındaki dijital malzemelere de el konulduğu ve incelemeye alındığı öğrenildi.

Ayrıca vakfın tıp ve hukuk alanında eğitim gören belli öğrencilere sınırsız burs verdiği, Almanya, Danimarka, İsveç ve Hollanda'da da örgütlenmesinin olduğu tespit edildi.

- Vakıfta 364 bin lira ele geçirilmişti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla dün Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı 27 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alınmıştı.

Vakfın genel merkezinin bulunduğu binada yapılan aramalarda, bir kasa ve dolapta kayıt dışı olduğu belirlenen 364 bin lira ele geçirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler