

Mustafa Yürekli
Sevgi Ve Duyarlılık
Sevgi Ve Duyarlılık
Bir gece, üst katta dolu bir testi devrilip suyu döküldü.
Adam ve eşi, dökülen suyu, evdeki kadife yorgana emdirerek, alt kata sızmasına, damlamasına engel olmaya çalıştılar.
O adam Ebû Eyyûb el-Ensârî’ydi (radiyallahu anh). Hz.Peygamber’i (sallalahu aleyhi vesellem) Medine’ye hicret edince evinde misafir etti.
Evi iki katlı idi. Üst katı Hz.Peygamber (sallalahu aleyhi vesellem) için hazırlamıştı. Ancak Rasûlullah (sallalahu aleyhi vesellem) alt katı yukarıya tercih etti. Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) da onun isteğine uydu.
Üst kata çıkan Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) ile hanımı rahat değillerdi. İçlerinde bir huzursuzluk vardı. Allah Rasûlü (sallalahu aleyhi vesellem) alt katta iken kendilerinin üst katta kalmaları hoşlarına gitmiyordu. Bunu saygıda kusur olarak değerlendiriyorlardı. Ayrıca biraz eski olan evin üst katında yürüyünce alt kata ses gitmesi ve toz toprak dökülmesi ihtimali vardı.
Çok üzüldüler. Evin bir köşesine çekilip sabaha kadar uyumadan beklediler. Sabah olunca Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) durumu Hz. Peygamber’e (sallalahu aleyhi vesellem) bildirdi. Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) de ona, ziyaretçi çokluğu sebebiyle alt katta kalmayı tercih ettiğini söyleyerek kendisini rahatlattı.
İşte o gece üst katta su dolu testi devrilmişti. Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) ve hanımı, dökülen suyun Rasûlullah’ın üzerine damlamış olabileceği endişesiyle sabaha kadar uyuyamadılar.
Sabah olunca Efendimize (sallalahu aleyhi vesellem) geldiler. Testinin devrilmesi olayını da anlatarak huzursuz olduklarını bildirdiler. Efendimiz’den (sallalahu aleyhi vesellem) üst kata taşınması için bir kez daha ricada bulundular. Böylece Hz. Peygamber (sallalahu aleyhi vesellem) evin üst katına taşındı.
Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) Ebû Eyyûb’un (radiyallahu anh) evinde yaklaşık yedi ay kaldı. Mescid-i Nebevî’nin ve evinin yapımı bittikten sonra da kendi evine taşındı.
Ancak Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) kendisine yaptıkları hizmet sebebiyle Ebû Eyyûb’u (radiyallahu anh) ve eşini hiçbir zaman unutmadı. Bazı günler, ashaptan bir grup arkadaşını yanına alır ve onlarla birlikte Ebû Eyyûb’un evine misafir olurdu.
Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) da Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) hayatta bulunduğu sürece yanından ayrılmadı. O’na izzet ikramda bulunmaya devam etti. Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarına beraberinde katıldı. Hayber’in, Mekke’nin ve Tâif’in fethinde de bulundu. Bu savaşlar esnasında zaman zaman Rasûlullah’ın korumalığını yaptı.
Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) İslam ordusunun kurucusu paşalardandı.

Uluslararası Barış Ordusu kurulmalıdır
11 Ekim 2025 Cumartesi 12:39Bekir Karlığa’nın medeniyet perspektifi
10 Ekim 2025 Cuma 07:09Bekir Karlığa’nın İstanbul’da Roger Garaudy’le görüşmesi
05 Ekim 2025 Pazar 17:09İslam medeniyeti tarihine adanmış bir ömür: Bekir Karlığa
01 Ekim 2025 Çarşamba 11:01BM’yi insanlığın ufkuna taşımak..
24 Eylül 2025 Çarşamba 11:19Netanyahu ne Silvan Yazıtı’nı ne de Gazze’yi alabilir
20 Eylül 2025 Cumartesi 13:45İslam İş Birliği Teşkilatı’na Güvenlik Konseyi gündemde
17 Eylül 2025 Çarşamba 15:04Küreselleşmiş suç örgütleri ve yasadışı ekonomi
13 Eylül 2025 Cumartesi 14:43Küreselleşme ve suçun değişen yüzleri
10 Eylül 2025 Çarşamba 16:46Emperyalizmin kirli işleri
06 Eylül 2025 Cumartesi 11:54




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.