Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliği’ne Davet

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliği’ne Davet

Yılmaz: Tüm Canları Hacı Bektaş’a BekliyoruuHer yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma etkinliği Alevi kurumları tarafından alınan kararla, Ağustos ayının ilk haftasında yapılması noktasında görüş birliğine varıldı.

Anma etkinliğiyle ilgili konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, bu yıl ki etkinliğin 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacağını söyledi. Yılmaz, “Her yıl geleneksel olarak Ağustos ayında yapılan Hacı Bektaş Veli Anma etkinliğimiz, Hacı Bektaş Belediyesi tarafından şubat ayına ertelenince, Alevi kurumları genel merkezleri düzeyinde, hava şartlarını göz önünde bulundurup, her yıl Ağustos ayının ilk haftasında anma etkinliğimizi düzenleme kararı alındı. Bu yıl 5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceğimiz anma etkinliğimiz 2 gün boyunca Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yapılacak. Dünyanın dört bir yanından Alevi canların katılacağı etkinliğimizde, Anadolu kültürünü yaşatan sanatçılarımız sahne alacak ve dergahımızda cem yapacağız” diye konuştu.
Adana’daki Alevi kurumları olarak, 4 Ağustos Cuma günü Nevşehir’e hareket edeceklerini belirten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, “Adana’dan da çok yoğun bir katılım olacak. Kentimizden anma etkinliğimize katılacak canlar, kurumlarımıza müracaat etmeleri halinde, toplu olarak otobüs seferi düzenleyeceğiz” dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube olarak, 4 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de 100. Yıl mahallesindeki Türkiye’nin en büyük cemevi önünden otobüslerin hareket edeceğini vurgulayan Saim Yılmaz, şöyle devam etti:
“Göreve geldiği günden bu yana, Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin’in verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en büyük cemevinin inşaatını tamamlayan ve içinin tefrişatını sağlayan ve her zaman etkinliklerimizde, tüm ihtiyaçlarımızı karşılayıp, sıkıntılarımızın ve sorunlarımızın çözümünde her zaman vakfımızın yanında olan Alevi dostu Başkanımız Sayın Soner Çetin’e minnettarız. Vakfımız haricinde, tüm Alevi kurumlarına imkanlar dahilinde, canların yanında olan Başkanımızın bu desteklerini asla unutmayacağız.”
Başkan Saim Yılmaz, “Desteklerinin yanı sıra, Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin’in her yıl ailesiyle birlikte anma etkinliklerine katılarak, canlarla can olması, bizleri mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler