Hayati Koca: Yeni bir koşunun başlangıcında...

Hayati Koca: Yeni bir koşunun başlangıcında...

"Eylül, ayrılığı hatırlatsa da öğretmen ve öğrencinin vuslat anıdır. Öyle değil mi; yolu beklenen, sesi özlenen, fotoğrafı saklanan, elleri öpülesi öğretmenim! Zil çalacak ve yürüyüşümüz yeniden başlayacak; her adımın için hayır diliyorum.."

hayati-koca-029.jpg

Yeni bir koşunun başlangıcında...

"Gazeteler, sorunları sayanları; tarih ise çözenleri yazacaktır. Sen çözen ol öğretmenim!"

 

- 2019-2020 Eğitim Ve Öğretim Yılımız Başlarken...

- Adanmış Öğretmenlere Ve Eğitim Yöneticilerine!

 

Eylül, ayrılığı hatırlatsa da öğretmen ve öğrencinin vuslat anıdır. Öyle değil mi; yolu beklenen, sesi özlenen, fotoğrafı saklanan, elleri öpülesi öğretmenim! Zil çalacak ve yürüyüşümüz yeniden başlayacak; her adımın için hayır diliyorum.
Kitaplar, binalar, donatımlar bir yana sen bir yanasın; çünkü sen bunların hiçbiri olmadan da öğretmensin. Eğitim ve öğretimin özüsün; insanlığın sözcüsü, çağları aşan ışığın sahibisin. Ne değişirse değişsin, nasıl adlandırılırsa adlandırılsın; senin değerin ve adın hep bakidir.


Emin ol,her şey senin elinde! Nasıl istiyorsan öyle süsle şu dünyayı ve ötesini. Kendinin veya en sevdiklerinin nasıl bir doktora muayene olmasını istiyorsan öyle doktorlar yetiştir, davana nasıl bir hakimin bakmasını istiyorsan öyle bir vicdan koy öğrencinin içine, çocuğunu nasıl bir öğretmen yetiştirsin istiyorsan öyle öğretmen ol ve öyle öğretmenler yetiştir. Sakın bunları üniversiteler yapıyor deme, oradakiler de senin öğrencin.
Etrafımızda ne kadar iyilik varsa bir parçası biz öğretmenlerin, kötülüklerin de...

Adanmış öğretmenim!

Sevgi sende, ilgi sende, umut sende, geçmişin tecrübesiyle şekillenecek gelecek sende. Sen bitmeyen bir mumsun; tohumları asırlık çınar yapansın. Tükenmeyensin; birilerinin saatlere sığdırdığı sahne ve sanatçılığı ömür boyu sürdürensin. Sen bir rol değil, bir ekolsün; sen bir imaj değil, inançsın.


Haydi adanmış öğretmenim! Nasıl bir sınıf, okul, bahçe, sokak, mahalle, şehir, ülke, dünya ve ötesini istiyorsan öyle başla! Bak,değişen müfredat ve ders kitapları ekseninde okulundaki öğretmen arkadaşın dünyaya matematik kitabı yazdı ve bir ışık daha yandı. Apaydınlık bir dünya için senin de ışığına ihtiyacımız var. Bir öğretmen için hiçbir şey geç ya da geçmiş değildir. Öğretmen sözleriyle her gün yeni bir dünya kurar, güzelleştir her şeyi .Adil, insan ve insanlık sevgisiyle bezenmiş, çevresine duyarlı, ben dilinden ve bencillikten kurtulmuş, vatan ve bayrak sevgisini özümsemiş;istiklâl ve istikbâl ruhunu kaybetmemiş, hak yemeyen ve hakkını kimseye yedirmeyen çocuklarımız olsun.Öğrencilerimizin birçoğunun geleceğini şekillendirecek bu dönemde kalbiniz ve kaleminiz onlarla olsun. İyi bir karakterle, iyi bir kariyer yolunda yürüsünler.

Değerli eğitim yöneticileri!

Artık sahadasınız. Bir büyüğümüzün " okul, müdürü kadar okuldur" sözü kulağınızda küpe olarak kalsın. Ekip ruhu ve istişare kültürüyle yöneticiliğinizin tüm hünerlerini göstereceğiniz sahne,sizin artık! Eğitim dünyamızdaki ve okuldaki en önemli paydaşımızın öğretmenlerimiz olduğunu unutmayın! Bu uğurda çalışan adanmış öğretmenlerimizin en büyük destekçileri sizler olmalısınız. Bu vesileyle eğitim ve öğretim sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum, tüm eğitim paydaşlarımıza, değerli öğrencilerimize başarı, sağlık ve mutluluk temenni ediyorum.
Yürüyüşümüz, ardından koşumuz kutlu olsun!

yazının devamı..

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler