İbrahim Halil Sipahi

İbrahim Halil Sipahi

Haydi hayırlısı,

Haydi hayırlısı,

 

 

7 Haziran seçimlerinde istediğini bulamayan ancak buna rağmen yine de sandıktan birinci çıkan AK Partinin genel başkanı ve başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini aldı ve koalisyon çalışmaları için muhalefet partilerinin kapısını çalmaya başladı.

 

Davutoğlu koalisyon için ilk turda önce seçimden ikinci parti çıkan CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu’nu, ardından MHP lideri Devlet Bahçeliyi ve son olarak da HDP eş başkanlarını ziyaret edecekmiş.

 

Üç muhalefet partisinin koalisyon kurma ihtimali MHP’nin tavrı nedeni ile rafa kalmış durumda.

Muhalefet liderleri AK Parti  ile koalisyon konusunda da net değiller. Kırmızıçizgiler, ortaklık şartları ve millete verilen vaatler CHP ve MHP’nin AKP ile koalisyonda mesafeli durmalarının ana nedenleri.

 

AK Parti muhalefetin kırmızıçizgilerini kabul etmemekle birlikte vaatlerini de “olabilir, tartışılır ve asla kabul edilemez”diye üçe ayırıyor. AK Parti meclis çoğunluğunun avantajı ile kurulacak koalisyon hükümetinde bütün ipleri elinde tutmayı adeta koalisyon ortağını da sadece hükümet kurmaya yeter sayıyı sağlayıcı bir unsur olarak görüyor.

 

Bütün bunlar bir yana asıl enteresan olan siyasetin ve siyasilerin birbirlerine karşı tavırları.

Seçim öncesinde liderler! Birbirlerine ağır hakaretlere varan sözler dâhil ağzına geleni söyledi.  

Muhalefet iktidarı, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılık, devlet imkânlarını yandaşa peşkeş çekme gibi birçok şeyle itham ederek ağır sözler sarf etti.

 

İktidar ise anayasaya rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteğini arkasına alarak muhalefeti beceriksizlik, kıskançlık hatta “bunlar iki koyunu güdemez” gibi aşağılayıcı sözler sarf etmekten çekinmediler.

 

Liderler arasındaki bu üslup bozukluğunu ve laf düellosunu duymayanınız bilmeyeniniz yok.

AK Parti lideri Davutoğlu iki koyunu güdememek ve iş bilmezlik ile suçladığı Kılıçtaroğlu ile nasıl iktidar ortağı olacak?

 

14 maddelik olmazsa olmaz dediği talepleri ola ki kabul edilse dahi, CHP lideri Kılıçtaroğlu hırsızlık ve yolsuzlukla suçladığı AK parti ile nasıl iktidar ortağı olacak?

Ak-Saray’a gitmeyeceğini söyleyen Kılıçtaroğlu koalisyon ortağı ve başbakan yardımcısı olursa Ak-saray’ da yapılacak toplantılara gitmeyecek mi?

 

Davutoğlu koalisyon turlarından netice alamazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan prosedür gereği seçimlerde en çok oyu alan CHP ye yani Kılıçtaroğlu’na hükümeti kurma görevini verecek. Bu görevi almak için Kılıçtaroğlu Ak-Saray’a gitmeyecek mi?

AK Parti ve MHP’nin tabanda ve siyaseten aynı çizgiye yakın olması AK Parti-MHP koalisyonunun kurulması olasılığı yüksek görünüyor.

 

Ancak Davutoğlu ve Bahçeli arasında da çekişmeler var. MHP’nin Çözüm sürecinin sonlandırılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konumunun anayasal sınırlara çekilmesi ısrarı Davutoğlu tarafından kabul edilse dahi yine iki lider arasında Kılıçtaroğlu ile olan polemiklerin benzeri Davutoğlu ve Bahçeli arasında da mevcut.

 

Bütün bu kavga, gürültü, hakaretler, yutulacak, hırsızlıkla suçlananlar ve suçlayanlar aynı kabinede yer mi alacaklar? 

 

İbrahim Halil SİPAHİ

13.07.2015/adanapost.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Halil Sipahi Arşivi