IFJ yöneticisi Kyrle duruşmadan çıkarıldı..

IFJ yöneticisi Kyrle duruşmadan çıkarıldı..

Mahkemeye saygısızlık yapan IFJ yöneticisi Oliver Money Kyrle duruşmadan çıkarıldı.

- Adana'da FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen 2'si tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin yargılanmasına başlandı 
- Duruşmayı izleyen Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Kyrle, uyarılara rağmen sakız çiğneyerek mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı


ADANA (AA)

- Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddia edilen 2'si tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin 15’er yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasını izleyen Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle, uyarılara rağmen sakız çiğneyerek mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, Hatay Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aytekin G. ve Abdullah Ö. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 9 sanık ile avukatları da hazır bulundu. 

Duruşmayı, CHP Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, IFJ Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle ile bazı meslek örgütü temsilcileri de izledi. 

Tutuksuz sanıklardan H.B.Y. savunmasında Bank Asya’ya çocuklarının kendisinin haberi olmadan 200 lira yatırdığını iddia etti.

Bankaya hesap açıldığını duyunca hemen kapattığını ileri süren sanık, hakkında suçlamalarda bulunan tanıkların FETÖ mensubu olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmediğini aktardı.

Tutuklu Aytekin G. de herhangi legal ve illegal derneğe ve örgüte üye olmadığını belirterek "Ne darbeciyim ne de teröristim. Zaman gazetesinde 10 yıl çalıştım. Fetullah Gülen ile ilgili de kitap yazdım. Açık kaynaklardan derleme yazdım. Hain darbeye kalkışanları desteklemedim. Kastımı aşan paylaşımlardan dolayı taraflardan özür diliyorum." ifadesini kullandı.

Aytekin G, Bank Asya’daki hesabını 2002’de açtığını, bu hesaba kitap gelirlerini yatırdığını söyledi. 

Bu sırada, Belçika’dan Adana’ya duruşmayı izlemeye gelen IFJ Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle'nin salonda sakız çiğnediğini fark eden mahkeme başkanı uyarıda bulundu.  Genel sekreter yardımcısı, uyarılara rağmen sakız çiğnemeye devam etmesi üzerine mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı. 

Duruşma sanıkların ve avukatlarının dinlenmesiyle devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler