İş ve finans temsilcilerine ihracat finansmanı anlatıldı

İş ve finans temsilcilerine ihracat finansmanı anlatıldı

ADASO ile Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu iş birliğinde "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği" toplantısı gerçekleştirildi

- Adana Valisi Demirtaş:

- "Yıllardır gerçekleştirilen reformlarla ekonomimizi güçlendirmek adına çok yol katettik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yola devam edip, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırabilmek için ihracatçılarımızla birlikte çalışmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz"

ADANA (AA)

Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu iş birliğinde "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği" toplantısı yapıldı.

Vali Demirtaş, ADASO'da düzenlenen toplantının açılışında, Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu’nun (KGF), ülkenin en önemli iki finansman sağlayıcısı olduğunu belirtti.

Dış ticaretin, ülkelerin gelişme ve kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğine, kalkınma çabası içinde olan ülkelerde ihracatın teşviki ve desteklenmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Demirtaş, özel sektörün, yatırım ve ihracatın önündeki engeller olarak finansmana erişim problemini üst sıralarda gösterdiğini, bu kapsamda devletin, özel sektörün finansmana daha kolay erişmesi için yeni politikalar geliştirdiğini kaydetti.

 Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda ihracatın finansmanının Eximbank benzeri kuruluşlar tarafından sağlandığını, KGF'nin de başta küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) olmak üzere  reel kesimin ve sanayicilerin finansmana ulaşmasında çok önemli bir aktör olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"Türkiye, 2023 yılı için ortaya koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Başbakan'ımız başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında KGF kefaletlerinde Hazine'nin rolünün artırılması, kefalet tutarının yükseltilmesi ve KOBİ dışında firmaların da sisteme dahil edilmesi gibi kararlar önemli adımlardır. Yıllardır gerçekleştirilen reformlarla ekonomimizi güçlendirmek adına çok yol katettik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yola devam edip ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırabilmek için ihracatçılarımızla birlikte çalışmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz."

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da  bugünün dünyasında ihracatın, büyümek ve gelişmek isteyen ülkeler için en önemli itici güç olduğunu belirtti.

Ekonominin temel taşı niteliğindeki KOBİ’lerin giderek artan küresel rekabet ortamında finansman, likidite, haksız rekabet gibi önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kıvanç, şunları söyledi:

"Hükümetimiz tarafından olumsuz gelişmelerin olumsuz etkilerinin önlenmesine ve piyasanın canlandırılmasına yönelik kararlar alınmaktadır. KOBİ’lerin, büyük işletmelerin ve ihracatçı firmaların nakit sıkıntılarını gidermeye, üretimi, istihdamı teşvik etmeye yönelik uygulamaları önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz. Zorlu ve hassas bir dönemde bu önlemleri gelecek adına ümit verici olarak görmekte, ekonomide çarkların dönmesine önemli katkı sağlayacağına inanmaktayız."

Konuşmaların ardından Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli ve yetkililer; iş ve finans camiasından temsilciler ile ADASO üyelerine Türk Eximbank ile KGF'nin ihracatçıya sağladığı kısa, orta ve uzun vadeli nakdi, gayri nakdi krediler ile sigorta ve garanti destek programları, sanayiciye sağlanan finansman destekleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında bilgiler verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler