İşaret Dili Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifika Dağıtıldı

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifika Dağıtıldı
-Yüreğir Gençlik Merkezi Tarafından Ücretsiz-Gençlik Merkezi Müdürü Bilgin :-“Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumla entegre olmaları için işaret dili kursunun önemi anlaşılıyor”

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ücretsiz işaret dili kursunu tamamlayan kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, bu tür etkinliklerin devamının geleceğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Yeni nesillerin gayesi insanlara yardımcı olmak, iyiyi doğru bilmek, göstermek ve sosyal anlamda duyarlılık göstermek olmalıdır. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumla entegre olmaları için işaret dili kursunun önemi anlaşılıyor .Bedensel, işitsel, görme yada zihinsel her ne olursa olsun engelli bireylere yardımcı olmak, onların dilinden anlamak onlara destek olmak gerekmektedir. Bir dil bir insan iki dil iki insan olarak çıktığınız bu yolun sizlere hayırlı olmasını dilerim. Yüreğir Halk Eğitim Merkezinin bizlere sağladığı desteklerden ötürü de ayrıca Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkuş ve ekibine teşekkür ederim."

Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkuş, "İşitme ve konuşma engelli kardeşlerimiz toplumda ve kamu kurumlarında meraklarını dile getirmede ve kurumlardaki yetkililer de onları anlamada ciddi manada sıkıntı yaşıyorlar. Bu bağlamda engelli kardeşlerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Bizler de onların bu mağduriyetlerini gidermek ve yeni istihdam alanı oluşturmak amacıyla Yüreğir Halk Eğitim Merkezi ve Yüreğir Gençlik Merkezi işbirliği ile İşaret Dili eğitimlerini başlatmıştık ve yeni dönem işaret dili eğitimlerini de sürdürmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yüreğir Gençlik Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreni boyunc aGençlik Merkezi Müzik Kulübü Gitar Eğitmeni Haluk Erhan Özaltun ve gönüllü genç müzik ziyafeti sundu.

 Törene Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürümüz Habip Bilgin, Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkuş ve Yardımcısı Ramazan Genç, İşaret Dili Eğitmeni Alper Çabuk, gençlik liderleri, işaret dili öğrencileri ve gönüllü gençler katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.