İsmail Koncuk: “TİKA kapanmayacak, harcamaların sorgulanmasından korkuyorlar”

İsmail Koncuk: “TİKA kapanmayacak, harcamaların sorgulanmasından korkuyorlar”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “TİKA kapanmayacak, harcamaların sorgulanmasından korkuyorlar”

“TİKA kapanmayacak, harcamaların sorgulanmasından korkuyorlar”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “TİKA kapanmayacak, harcamaların sorgulanmasından korkuyorlar”

Ülkeyi, 16 yıldır yalan ve iftiralarla yönetenlerin ‘Muhalefet TİKA’yı kapatacak’ iddialarına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk’tan sert tepki.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) kapatılmayacağını, aksine daha işlevsel hale getirileceğini belirten İsmali Koncuk, “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener Hanımefendi’ye, ‘TİKA’yı kapatacakmış’ iftarısı atanlar önce İYİ Parti’nin seçim beyannamesini okusunlar” diye sert çıkıştı.

‘4 MİLYAR DOLARIN NERELERE HARCANDIĞININ HESABINI SORACAĞIZ’

‘Bunların hayatı yalan ve iftira olmuş’ diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “Tabii ki, TİKA’nın harcamalarını sorgulayacağız. 81 milyonun vergileriyle harcanan 4 milyar doların nerelere harcandığının hesabını elbette verecekler. Yetimin, garibin, fakir-fukaranın hakkının yenmesini sorgulamak elbette bizim görevimiz. Allah bu iftiraları atanları hidayete erdirsin. Allah sizi ıslah etsin.  TİKA ile ilgili yapacaklarımız seçim beyannamemizde mevcut. Açıp okusanız gerçek niyetimizi öğrenmiş olursunuz… Tabii, israf derecesinde harcamalarınızın sorgulanacak olması sizleri korkuttu. Gereksiz harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Allah sizi ıslah etsin. Bunların siyasette ham maddesi yalan ve iftira olmuş” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, seçim beyannamesinin 96. ve 100. maddelerinde TİKA ile ilgili partisinin yapmayı planladığı çalışmaların net bir şekilde anlatıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

İYİ PARTİ, TİKA İLE İLGİLİ NE DİYOR?

“Partimizin seçim beyannamesinin 96.maddesinde:

Türk Dünyası ile ilişkileri güçlendireceğiz. Yurtdışında yaşayan Türkler’in sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz.

Avrasya coğrafyasına yayılmış olan Türk Dünyası'nı dış politikanın önemli bir boyutu haline getireceğiz. Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Türk Dünyası ile sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel çok boyutlu ilişkiler geliştireceğiz.

Türk Dünyası ve akraba topluluklarımızın yanı sıra, ortak inanç, tarih ve kültürü paylaştığımız topraklardaki milyonlarca insanı siyasi sınırların ötesinde bir “kardeş” olarak kucaklayacağız. Avrasya coğrafyasının ayrılmaz parçası olarak gördüğümüz Balkanlar’daki soydaşlarımızın yaşadıkları ülkeler ile Türkiye arasında dostluk köprüsü kuracağız.

100. maddesinde:

Türk Dış Politikasında yumuşak güç unsurlarına ağırlık vereceğiz. Başta TİKA olmak üzere ilgili kurumları yeniden yapılandıracağız.

Türkiye'nin kalkınma ve gelişme yolundaki tecrübelerini yumuşak güç unsuru olarak dış politikasına entegre ederek benzer süreçlerden geçen ülkelerle paylaşacağız ve onlara yol gösterici olacağız. TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı gibi kuruluşlarımızı bir bakanlık yapılanması bünyesinde günün gereklerine göre yeniden düzenleyeceğiz.

Yukarıda bahsettiğimiz 96 ve 100. maddeleri ilkokul çağındaki çocuklar bile okusa, TİKA’nın kapatılmayıp daha da güçlenerek etkili bir kurum haline geleceğini anlar. Ama bunlar anlamıyor. İşlerine gelmiyor. Sallanan saltanatlarını korumak için her türlü iftirayı mübah sayıyorlar. Halkımız 24 Haziran’da, bunlara gereken dersi verecek. Daha İYİ bir gelecek için İYİ Parti Güneşi altında toplanalım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler